2 milyar dolarlık serveti için öldürülmüş

İzmir'de 7 yıl önce kaybolan ve ardından cinayete kurban gittiği ortaya çıkan demir çelik fabrikaları sahibi Sezai Rahmin Özden'in ailesi, hile ve tehditle ellerinden alınan hisselerini geri alabilmek için hukuk savaşı başlattı.

2 milyar dolarlık serveti için öldürülmüş
 

Ö ; ldü ; rü ; ldü ; kten sonra kolları ve bacakları kesilip alç ; ıya alınarak denize atılan , vü ; cudunun geri kalanı ise ormanlık bir alana gö ; mü ; len Ö ; zden ' in , oğlu Sü ; leyman Ö ; zden ( 27 ) avukatlarıyla birlikte basın toplantısı dü ; zenleyerek , mafya tarafından el konulan yaklaşık 2 milyar dolarlık mal varlıklarını geri almaya ç ; alışacaklarını sö ; yledi .

Katil zanlıları arasında bulunan ve yanlarında pazarlama mü ; dü ; rü ; olarak ç ; alışan M . E . ' nin , iç ; ç ; amaşırından oturduğu eve kadar sahip olduğu her şeyi babasının aldığını belirten Ö ; zden , kendisine ekmek veren kişiye ihanet ettiğini sö ; yledi . M . E . ile son olarak , babasının kaybolduğu tarihten 10 gü ; n sonra gö ; rü ; ştü ; ğü ; nü ; , fabrikanın bedelini ö ; dediğini , bu sebeple her şeyin sahibi olduğunu sö ; yleyen M . E . ' nin kendisini kovduğunu anlatan Ö ; zden , ' Ben de ö ; deme yaptığı makbuzlarını ve dekontları gö ; stermesini istedim . Elden ö ; dediğini sö ; yledi . Daha sonra beni , bir daha fabrikaya gitmemem yö ; nü ; nde beni tehdit etti ' dedi . Fabrikadaki hisselerin yü ; zde 51 ' inin annesine ait olduğunu aktaran Sü ; leyman Ö ; zden , M . E . ' nin bunları da kendilerinden silah zoruyla aldığını iddia etti .


Ailenin avukatı Mü ; rsel Ü ; nlü ; ise , ö ; lü ; m kaydıyla birlikte Ö ; zden ' in eşi Zehra , oğulları Sü ; leyman ve İsmail adına bu davayı hukuken yü ; rü ; teceklerini kaydetti . İşadamı Sezai Rahmi Ö ; zden ' in hayatını değiştiren iki ö ; nemli olay olduğunu anlatan Ü ; nlü ; , şunları sö ; yledi : ' İlk olay , mü ; vekkilimin babası Sezai Ö ; zden ' in , Alaattin Ç ; akıcı ve Erol Evcil tarafından vurdurulmak kaydıyla şimdiki adı ERG Metal Sanayi A . Ş . , eski adı Say Metal A . Ş . olan firmadaki hisselerinin yasadışı yollardan el değiştirilmesidir . Diğer olay da ç ; ok ciddi bir mal varlığı ortaklığı teşkil eden M . E . ve avukatı T . T . tarafından yapılan komplo sonucunda Sö ; zden Demir Ç ; elik A . Ş . ve Sö ; zer Demir Ç ; elik A . Ş . hisselerine el koyulmasıdır . Birinci etapta Ç ; akıcı grubu tarafından tehdit edilen ve ayağından vurdurulmak suretiyle hisseleri Evcil ' e geç ; irilen Sezai Rahmi Ö ; zden ' i , daha sonraki sü ; reç ; te Mustafa E . ve avukatı ö ; ldü ; rtmü ; ş . Onun ö ; lü ; mü ; nü ; fırsat bilerek Sö ; zer Demir Ç ; elik A . Ş . ve Sö ; zden Demir Ç ; elik A . Ş . ' de ciddi hukuki hilelere başvurmuş . Toplamda 2 milyar doları bulan servet , ç ; ıkar amaç ; lı suç ; ö ; rgü ; tlerinin eline geç ; miş . '


Avukat Bü ; lent Kaç ; ar da , amaç ; larının hile ve tehditle alınan 2 milyar dolar civarındaki hisselerin aileye geri verilmesini sağlamak olduğunu belirtti . Ö ; zden ' in ö ; ldü ; rü ; lmesiyle birlikte ailenin derin yaralar aldığını ve yardıma muhtaç ; hale geldiğini ifade eden Kaç ; ar , ' Babaları bir servet bırakmasına rağmen ellerinde hiç ; bir şey bulunmaması , hukuken bir ayıp niteliğinde . Bu yö ; nde davaları aç ; ıp sonuç ; landırmayı dü ; şü ; nü ; yoruz . Hile ve tehditle alınan hisse senetlerinin , devrinin iptal edilerek mü ; vekkillerime geri verilmesine ç ; alışacağız ' şeklinde konuştu .