SKY, en güvenli 300 havayolu şirketi arasına girdi

SKY Havayolları, havayolu şirketlerinin emniyet ve güvenlik standartlarını belirleyen, operasyonel yönetim ve kontrol sistemlerini yönlendiren ''Operasyonel Emniyet Denetimi Sertifikası (IOSA) almaya hak kazandı.

 

Konuyla ilgili aç ; ıklama yapan SKY Havayolları Genel Mü ; dü ; rü ; Tahir Gö ; rgü ; lü ; , dü ; nyadaki 5 binden fazla havayolu şirketi arasında , ' Operasyonel Emniyet Denetimi Sertifikası ' na sahip yaklaşık 300 işletme bulunduğunu belirterek , ' SKY Havayolları da artık bu işletmelerden biri . Ç ; alışmalarını ve gelişim sü ; reç ; lerini dengeli ve yerinde atılımlarla yapan SKY Havayolları , Tü ; rk sivil havacılık sektö ; rü ; nde atılımcı ve ö ; ncü ; kimliğini korumaya devam ediyor . Gü ; venli uç ; uş sü ; reç ; lerine sahip olmak ve bunun sü ; rekliliğini sağlamak tü ; m kuruluşların ö ; nceliği , bu noktada tecrü ; be ve birikimlerimizi ortaya koymak ise en bü ; yü ; k bilincimiz olmalı ' dedi .

SKY Havayolları , sertifikayı alabilmek iç ; in IOSA programında belirtilen yaklaşık 900 kriteri yerine getirdi . SKY Havayolları , organizasyon ve yö ; netim sistemi , uç ; uş operasyonu , operasyon kontrol ve uç ; uş harekâ ; t yö ; netimi , uç ; ak bakım ve mü ; hendislik , kabin , yer işletme , kargo ve gü ; venlik konularında yapılan tü ; m denetimlerden başarıyla geç ; ti .

( CİHAN )