Sivas'ta 50 Kiloluk bal kabağı

Sivas'ta hobi olarak meyve ve sebze yetiştiren Salim Tutal yurt dışından getirdiği tohumla 50 kilogram ağırlığında bal kabağı yetiştirdi.

Sivas'ta 50 Kiloluk bal kabağı
 

Almanya ' da yaşayan ve yazları tatil iç ; in Sivas ' a gelen gurbetç ; i Salim Tutal Paşaç ; ayırı mevkiinde bulunan 5 dö ; nü ; mlü ; k tarlasında hobi olarak yetiştirdiği 50 kilogram ağırlığındaki bal kabağı ile gö ; renleri şaşırtıyor .
Yurt dışından getirdiği tohumlarla tarlasında hobi olarak ç ; eşitli ü ; rü ; nler yetiştirmeye başladığını ifade eden Salim Tutal , &rdquo ; Sivas ' ta , bir ç ; ok hastalığa iyi gelen ve genellikle tatlısı yapılan bal kabağının yetişmediğini gö ; rdü ; m . Sivas ' ta bal kabağı yetişip yetişmeyeceğini denemek iç ; in Almanya ' dan getirdiğim tohumu tarlaya ektim . Tohumu ektikten yaklaşık 5 ay sonra 50 kilogram ağırlığında bir bal kabağı yetiştirdim . Sivas iklim şartlarında gerç ; ekten bu ağırlıkta bir bal kabağı yetiştirmiş olmak beni bile şaşırttı ' dedi .
Mustafa Tutal bal kabaklarını hobi amaç ; lı yetiştirdiğini belirterek , tarlasında yetiştirdiği ü ; rü ; nlerin bir kısmını kendi ihtiyacı doğrultusunda kullandığını bir kısmını ise arkadaşlarına ve dostlarına verdiğini sö ; yledi .