'Korsanlar, İran'a silah götüren Rus gemisini İsrail için ele geçirdi'

İsveç kıyılarında gizemli bir şekilde kaybolduktan sonra korsanlar tarafından ele geçirildiği anlaşılan Rus gemisi ile ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Rusya'da yayınlanan Nuvia Gueta gazetesi, Rus gemisinin İran'a silah kaçakçılığını önlemek için İsrail adına çalışan korsanlar tarafından ele geçirildiğini öne sürdü.

'Korsanlar, İran'a silah götüren Rus gemisini İsrail için ele geçirdi'
 

İddiaya gö ; re ele geç ; irilen gemi , X-55 Cruise fü ; zeleri taşıyordu . Gemi , İsveç ; kıyılarında kaç ; ırıldıktan sonra Rus donanması tarafından Batı Afrika kıyılarında korsanlardan kurtarılmıştı .

Ancak gazetenin iddiası Rus makamları tarafından yalanlandı . Rusya ' nın NATO Temsilcisi Dmitri Rogozin , iddiaların ' temelsiz , absü ; rt ve fantastik olduğunu ' sö ; yledi .

Finlandiya ' dan aldığı 4 bin ton kereste yü ; kü ; yle Cezayir istikametinde yola ç ; ıktıktan sonra Baltık denizinde 28 Temmuz ' da esrarengiz bir şekilde kayıplara karışan Malta bandıralı Rus Arctic Sea adlı yü ; k gemisi bulunmasına rağmen , kaç ; ırılmasındaki muamma ç ; ö ; zü ; lememişti . Rus deniz ve hava kuvvetlerinin ortak operasyonuyla Batı Afrika kıyılarındaki Cape Verde ' de bulunan geminin Letonya , Estonya ve Rus vatandaşı 8 korsan tarafından 1 , 5 milyon dolar fidye alabilmek iç ; in kaç ; ırıldığı aç ; ıklanmıştı . Rusya Savunma Bakanı Ataliy Serdyukov da korsanların tutuklandığını ve sorgulanmasına başlandığını duyurmuştu .

Ancak Avrupa sahillerinde 100 yıl sonra yaşanan bu korsanlık olayı , beraberinde birç ; ok soruyu getirmişti . Avrupa denizcilik yetkilileri , geminin gizli bir yü ; k taşıması nedeniyle veya mafya ile ilişkili bir durum yü ; zü ; nden kaç ; ırılmış olabileceğine ilişkin şü ; phelerin bulunduğunu ö ; ne sü ; rmü ; ştü ; .

Ö ; te yandan korsanların , kereste yü ; klü ; gemide aradıkları ' değerli yü ; kü ; ' bulamadığı iddiaları atılmış ve bu durum da geminin ne taşıdığı sorularını gü ; ndeme getirmişti . Rus basını da ' Korsanlar gemiyi ilk ele geç ; irdiklerinde aradıkları değerli mal neydi? ' sorusunu gü ; ndeme taşımıştı . ( CİHAN )