Jirinovski, Türkiye'nin sigara yasağını övdü

Rusya Liberal Demokrat Parti Başkanı Vladimir Jirinovski, Türkiye'de uygulanan sigara yasağını överek, 'Yasağa karşı çıkan bar ve kafe sahiplerinin protesto eylemleri ahlak dışı.' dedi.

Jirinovski, Türkiye'nin sigara yasağını övdü
 

Tü ; rkiye ' de sigara yasağına karşı ç ; ıkan bar ve kafe sahiplerinin protestolarını eleştiren Jirinovski , Tü ; rkiye ' nin bu uygulamasını doğru bulduğunu kaydetti .

Jirinovski , ' Tü ; m dü ; nya sigarayı bırakıyor . Bar ve kafe sahipleri sigara yasağına karşı protesto eyleminde bulunuyor . Bu ahlakdışı! Sizlere sesleniyorum : İnsanların sağlığını dü ; şü ; nü ; nü ; z . Bar ve restoranlarda ' Sigara iç ; ilir ' ve ' Sigara iç ; ilemez ' ö ; zel yerlerin ayrılması derde deva değil . Tü ; rkiye ' nin sigara yasağı tam doğru bir uygulama ' dedi .

Tü ; rkiye ' de uygulamaya konulan sigara yasağını ö ; ven Jirinovski , ' Tü ; rkiye uygar bir Avrupa medeniyeti olmak istiyorsa , elbette bu tü ; r insan sağlığını tehdit eden maddelere karşı ö ; nlem alacaktır ' değerlendirmesinde bulundu .

Dü ; nya Sağlık Ö ; rgü ; tü ; ' nü ; n verilerine gö ; re tü ; m dü ; nyada 2009 ' da yaklaşık 5 milyon kişi sigaraya bağlı hastalıklar nedeni ile hayatını kaybedecek . Ö ; nlem alınmazsa 2020 yılında bu rakamın 8-10 milyona ç ; ıkmasından endişe ediliyor .

Rusya gelişmiş ü ; lkeler iç ; inde sigaranın en ucuz olduğu ü ; lke . ABD ve Kanada ' da bir paket sigara yaklaşık 8 dolara satılırken , Rusya ' da filtresiz paketi 30 cente sigara alabilmek mü ; mkü ; n . Trafik kazalarında ortalama 100 bin kişinin bir yılda hayatını kaybettiği ü ; lkede , sigaraya bağımlı hastalıklar nedeni ile de 400 bin kişi hayatını kaybediyor .