İzmir'de 47 bin aileye 150'şer TL bayram yardımı yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan bayramı öncesinde 47 bin aileye, 150'şer TL olmak üzere toplam 7 milyon 50 bin Lira'lık maddi yardım yapacak. Belediye, şu ana kadar 40 aile erzak yardımı yaptı, bayram'a kadar bu sayı 50 bine ulaşacak.

İzmir'de 47 bin aileye 150'şer TL bayram yardımı yapılacak
 

Sosyal Dayanışma Projesi kapsamında , ihtiyaç ; sahibi 47 bin aileye maddi yardım yapma kararı alan belediye , bu yıl yardım miktarını 100 TL ' den 150 TL ' ye ç ; ıkardı .

Belediyeden yapılan aç ; ıklamada , yardım dağıtımında izdiham olmaması iç ; in paraların aç ; ılan banka hesaplarına yatırılacağı bildirildi .

Evlerine gö ; nderilen mektubu alan vatandaşlar , kendilerine en yakın banka şubesine giderek adlarına aç ; tırılan hesaptan 150 ' şer TL ' lik bayram yardımlarını ç ; ekebilecek .

Yardıma muhtaç ; yaşlı , engelli , dar gelirli ve şehit aileleriyle gazilerin yararlanacağı projede toplan 7 milyon 50 bin TL dağıtılacak .

İşsizlik ve yoksulluk nedeniyle binlerce ailenin bayram sabahlarını sevinç ; le karşılayamadığını sö ; yleyen İzmir Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu , ' Yoksul vatandaşlarımıza her bayram ö ; ncesi olduğu gibi , bu bayram da maddi yardım yaparak sıkıntılarını bir nebze de olsa hafifletmek istedik ' dedi .