Ispartalıları sahura kadın davulcu kaldırıyor

Isparta'da 8 çocuk annesi Hanım Polat (45), Zafer Mahallesi sakinlerini Ramazan boyunca davul ve manilerle sahura kaldıracak.

Ispartalıları sahura kadın davulcu kaldırıyor
 

Isparta Belediyesi , Ramazan davulcularını sınavdan geç ; irirken , tek kadın davulcu Hanım Polat da elemelerde başarılı oldu . Ramazan ' ın ilk gü ; nü ; yanında 16 yaşındaki oğlu Onur ' la sırtında davul sokaklara dü ; şen Polat , mahalle sakinlerini sahura kaldırdı .

Ramazan ' da 4 yıldır davul ç ; aldığını belirten Polat , ' Ekonomik durumumuz iyi değil . Eşim de Rusya ' dan yeni geldi , şu an burada ama işi yok . Bu işi tamamen ekonomik sıkıntı nedeniyle yapıyorum ' dedi .

Kadın olmasına rağmen sahur vakti davul ç ; almaktan korkmadığını sö ; yleyen Polat , ' Zaten her yerde polisler var . Ayrıca Ispartalılar bu durumu ç ; ok hoş karşılıyor . Bana kapılarına gittiğimde fazladan birkaç ; mani sö ; yletiyorlar , bahşiş veriyorlar ' diye konuştu .

Isparta Belediyesi Zabıta Mü ; dü ; rlü ; ğü ; tarafından oluşturulan komisyon geç ; tiğimiz gü ; nlerde yaptığı sınavda hem davulcuları , hem de ç ; alacakları bö ; lgeleri tespit etti . 56 davulcunun katıldığı sınavda 43 kişi başarılı olmuştu .