Filistinli Cabir: Türkiye'deki Filistin'e ait tapu kayıtları için başvuracağım

Filistin'de İsrail'e karşı mücadelenin sembol isimlerinden olan Fevziye Sudki Cabir, Kudüs'te bazı bölgelere Yahudi yerleşim yerlerinin kurulmasına devam edildiğini söyledi. Yahudi yerleşim yeri kurma planını Türkiye'deki tapu kayıtlarının bozacağını ifade eden Cabir, bu kayıtların bulunması için Türk makamlarına başvuruda bulunacağını belirtti.

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da Cumhurbaşkanı Abdullah Gü ; l ' ü ; n Dışişleri Bakanlığı dö ; neminde kayıtların Tü ; rkiye ' de olduğunu sö ; ylediğini belirterek kayıtların bulunmasını istedi .

Filistin ' de İsrail askerlerince evine el konulan ve eşini kaybeden Fevziye Sudki Cabir , Tü ; rkiye ' de ç ; eşitli temaslarda bulundu . Saadet Partisi ' ne de ziyarette bulunan Cabir , SP Genel Başkanı Kurtulmuş ile de gö ; rü ; ştü ; . Kurtulmuş ile birlikte basın toplantısı dü ; zenleyen Cabir , Filistin sorununu tü ; m gerç ; ekleriyle birlikte anlatmak iç ; in Tü ; rkiye ' ye geldiğini sö ; yledi . Mescid-i Aksa ' nın 40 yıl ö ; nce kundaklandığını hatırlatan Cabir , kundaklamanın hala devam ettiğini belirtti . Tü ; neller kazılarak Mescid-i Aksa ' nın altının boşaltıldığını anlatan Cabir , buralara 60 ' a yakın sinagog yapıldığını kaydetti . Bö ; lgede isimlerin İbranice isimlerle değiştirildiğini sö ; yleyen Cabir , İsrail ' in Kudü ; s ' ü ; tamamen kendi şehirleri ve başkentleri olarak gö ; rdü ; klerini ifade etti . Kudü ; s ' ü ; n Filistin toprağı olduğunu belirten Cabir , kendi başına gelen olayları da anlattı . Cabir , ' Ben kimseye zararı olmayan kendi halinde biriydim . 1999 yılından itibaren bü ; yü ; k sıkıntılar yaşıyorum . Hepsine sabrediyorum . Evimi boşaltmamı istediler . Hatta bunun iç ; in İsrail Turizm Bakanı , 15 milyon dolar teklif etti ama reddettim . Bir gece 3 bin silahlı asker evimizi ç ; evirdi . Beni kollarımdan tutarak dışarı attılar . Tekerlekli sandalyedeki eşimi de dışarı attılar . Yere dü ; şü ; nce kalp krizi geç ; irdi . Evimin eşyalarını gö ; tü ; rü ; p kilitlediler . Sabaha kadar eşim bir tarafta ben bir tarafta bekletildik . Askerler gidince oğlumu ç ; ağırdım ve kendi imkanlarımızla eşimi hastaneye kaldırdık . Ç ; adırda yaşamaya başladık . Ertesi gü ; n eşimi ç ; adıra getirdim . Her şeyimizin yok olduğunu gö ; rü ; nce tekrar kalp krizi geç ; irdi . Hastaneye gö ; tü ; rdü ; k . Bir hafta iç ; erisinde 3 . kez kalp krizi geç ; irdi ve vefat etti . 5-6 kez de yaşadığımız ç ; adır sö ; ktü ; ler . Bana ç ; adırın terö ; r merkezi olduğunu , gö ; rü ; ntü ; yü ; bozduğu gibi bahaneler uydurdular ' dedi .

Buna rağmen pek ç ; ok ü ; lkeden gelen temsilcilerle ç ; adırda gö ; rü ; şmeler yaptığını anlatan Cabir , ' Bu ç ; adırla sesimizi dü ; nyaya duyuruyoruz . Yahudi , Hıristiyan ve Mü ; slü ; manlardan bu ç ; adıra dayanışma iç ; in gelenler oluyor . Bir ABD ' li yetkili bana başö ; rtü ; lü ; kadınların en temiz kadınlar olduğunu sö ; yledi . Aynı yetkili , ' Yahudiler geç ; mişte zulü ; m gö ; rdü ; klerini anlatıyorlardı . Siz bu ç ; adırla onların gerç ; ek yü ; zü ; nü ; gö ; sterdiniz ' dedi ' diye konuştu . Şu an o ç ; adırın kaldırıldığını belirten Cabir , Filistin ' e dö ; nü ; nce tekrar kuracağını ve mü ; cadeleye devam edeceğini sö ; yledi . Cabir , Filistinlilere destek ç ; ağrısında bulundu .

FİLİSTİN ' İN TAPU KAYITLARI BULUNSUN

SP lideri Numan Kurtulmuş da bö ; lgenin yü ; zlerce yıl Mü ; slü ; manların idaresinde kaldığını belirterek bu sü ; rede hiç ; bir Yahudinin evinin yıkılmadığını sö ; yledi . Cumhurbaşkanı Abdullah Gü ; l ' ü ; n Dışişleri Bakanlığı sırasında sö ; ylediği ' Filistin ' in tapu kaydı bizde ' sö ; zü ; nü ; hatırlatan Kurtulmuş , ' Şimdi Fevziye hanımın davasının kişisel olmaktan ç ; ıkarılsın . Cumhurbaşkanından Fevziye hanımın tapu kayıtlarını bulmasını istiyoruz . Bu evin Fevziye hanıma ait olduğu ispat edilirse bö ; lge iç ; in ö ; nemli bir gelişme olacaktır . Diğer Filistinliler iç ; in de ö ; nemli bir olaydır ' dedi . İsrail ' in Siyonist politikalarını eleştiren Kurtulmuş , uluslararası kamuoyuna da Filistin ' e destek ç ; ağrısında bulundu .

' TAPU KAYDI İÇ ; İN BAŞVURACAĞIM '

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fevziye Sudki Cabir , tapu kayıtları iç ; in başvuruda bulunacağını sö ; yledi . Cabir şunları kaydetti : ' Bu bö ; lgedeki Yahudi yerleşim yeri kurma planını bozacak tek bir kağıt var . O da Şeyh Cerrah Mahallesi ' nin tapu kayıtlarını gö ; steren evraktır . Ben Ankara ve İstanbul ' da bu arşivin bulunması iç ; in başvurularda bulunacağım . Hü ; kü ; metten o arşivi korumasını istiyorum . Ç ; ü ; nkü ; tarihi belgeler iç ; eriyor . '

( CİHAN )