Domuz gribi Japon beyzbol takımını da vurdu

Japonya'nın ünlü beyzbol takımı 'Nippon Ham Fighters' domuz gribi ile sarsıldı.

Domuz gribi Japon beyzbol takımını da vurdu
 

Nippon Ham Fighters yö ; netiminden yapılan aç ; ıklamaya gö ; re , her şey oyuncuların sağlık testinden geç ; irmesi ile başladı . Takımın kaptanı ve iki oyuncusunun domuz gribi A ( H1N1 virü ; sü ; ) taşıdığı tespit edildi . Ayrıca takımın diğer altı oyuncusunda da virü ; s işaretleri tesbit edildiği iç ; in bu sporcular ayrı bir otele alınarak ilaç ; lı tedaviye başlandı .

Japon takımın yö ; neticisi Masataka Nashida , ' Oyuncularımızın domuz gribi taşıdığını ö ; ğrenince şoke oldum . Umarım bu virü ; s daha fazla yayılmaz . Yapacak bir şey yok , sağlam oyuncularla devam edeceğiz ' dedi . Nippon Ham Fighters yö ; netimi , takımın sezonun normal seyrinde maç ; lara devam edeceğini , yalnız izleyicilerin stadyum girişinde sağlık kontrolü ; nden geç ; irileceğini aç ; ıkladı . Yö ; netim bazı antremanları iptal edeceklerini ifade etti .

Japonya hü ; kü ; meti son 1 haftada 3 kişinin domuz gribinden ö ; lmesi ü ; zerine vatandaşlarını salgına karşı uyardı . 2009 yılında Meksika ' da başlayıp dü ; nyaya yayılan virü ; s , 125 ü ; lkede yaklaşık 122 bin kişiye bulaştı . Virü ; sten ö ; lenlerin sayısı gü ; n geç ; tikç ; e artıyor .