Devlet kayıp ailelerinden özür dilesin

İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey, kayıpların faillerinin bulunması ve devletin kayıp ailelerinden özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Devlet kayıp ailelerinden özür dilesin
 

Doğu-Gü ; neydoğu ' da 1990 ' lı yıllarda faili meç ; hul cinayetlere kurban gidenlerin yakınları ile İHD ü ; yelerinin başlattığı ve her cumartesi gü ; nü ; gerç ; ekleştirilen oturma eylemi , 29 ' uncu haftada da devam etti . Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı ö ; nü ; nde ' Kayıplar bulunsun , failler yargılansın ' sloganıyla sü ; ren eylemde kayıp fotoğrafları taşındı .
Burada konuşan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Erbey , Kü ; rt sorununda ç ; ö ; zü ; m iç ; in başlatılan sü ; recin anlamlı olduğunu sö ; yledi . Kalıcı ç ; ö ; zü ; m iç ; in Kü ; rtlerin demokratik taleplerinin dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Erbey , şö ; yle konuştu : ' Faili meç ; hul kayıpların sebebi gü ; venlik gö ; revlileridir . Devletin yetkisini kullanmak sureti ile bu insanlar gö ; zaltına alınıp kaybedilmişlerdir . Devletin bu insanların ailelerinden ö ; zü ; r dilemesi lazım . '
Erbey , cezaevlerinde ö ; lü ; m sınırında olan 18 siyasi hü ; kü ; mlü ; nü ; n Kü ; rt aç ; ılımında iyi niyet gö ; stergesi olarak affedilmesini istediklerini sö ; zlerine ekledi .
Her hafta bir kayıp hikâ ; yesinin anlatıldığı oturma eyleminde bu kez 1994 yılı Diyarbakır ' ın Hani ilç ; esinde askerler tarafından gö ; zaltına alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan İbrahim Kartay ' ın hikâ ; yesini oğlu Ebedin okudu . Konuşmaların ardından grup , ellerinde kayıp yakınlarının fotoğrafıyla 5 dakikalık oturma eylemi gerç ; ekleştirdi .