Başbakan Erdoğan'a 'Law silahlı' suikast planı

Üçüncü Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerinde, eski Özel Harekât Dairesi Başkan Vekili Şahin'le, Yarbay Dönmez'den elde edildiği belirtilen suikast planlarının çizimleri yer alıyor.

Başbakan Erdoğan'a 'Law silahlı' suikast planı
 

Ergenekon soruşturmasının ü ; ç ; ü ; ncü ; iddianamesinin ek klasö ; rlerinde Tü ; rkiye ' yi karışıklığa gö ; tü ; rmek amacıyla planlandığı ileri sü ; rü ; len suikastlarla ilgili ayrıntıları gö ; steren ç ; izimler , yer aldı . Eski Ö ; zel Harekâ ; t Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin ve Yarbay Mustafa Dö ; nmez ' den elde edildiği belirtilen suikast planlarının ç ; izimleri , &ldquo ; Bazı suikastlarda eylem aşamasına yaklaşmış&rdquo ; diye yorumlanıyor .

ERGENEKON SORUŞTURMASININ 41 . KLASÖ ; RÜ ; NDE İKİ HEDEF
Şahin ' den ele geç ; irildiği belirtilen belgeler , Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Balkız ve Ermeni Patriği Mesrop Mutafyan ' a , Yarbay Dö ; nmez ' den ele geç ; irildiği ileri sü ; rü ; len belgeler , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' a yö ; nelik suikast planını gö ; steriyor .
41 . klasö ; rde yer alan belgelere gö ; re suikastı yapacak olan ö ; zel harekâ ; t polisleri ve teğmenlerden oluşan tim ' e S-1 adı verilmiş . Klasö ; rde eski Ö ; zel Harekâ ; t Dairesi Başkan Vekili Şahin ' in yaptığı bir telefon gö ; rü ; şmesinde , &ldquo ; Tü ; rkiye ' nin iç ; temizliğinden sorumluyuz . Ç ; ok ö ; zel bir birlik kuruyoruz , yani biz yetki olarak da her şeyde , herkesin ü ; stü ; ndeyiz . Kimseden emir komuta almıyoruz&rdquo ; sö ; zleri , bu oluşumun ö ; nemli kanıtlarından biri olarak yer alıyor .
Bu belgeler arasındaki Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Balkız ' a yö ; nelik olan suikast planı &ldquo ; 6 . eylemin icrası&rdquo ; başlığını taşıyor . Suikast planında , Balkız ' ın evinin bulunduğu sokağın fotoğrafları ve krokisi , hedef alınacak binanın fotoğrafları , cadde ve sokak haritası , eylemin hangi saatte yapılacağına kadar ç ; eşitli ayrıntılar bulunuyor . Planda , sö ; z konusu timin Balkız ' a bombalı suikastı nasıl yapacağı ve olay yerinden ayrılış şekli de belirtiliyor .
Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Kazım Genç ; ' e de bombalı suikast hazırlığı yapılmış . Suikast ' ı gerç ; ekleştirecek tim mensuplarının isimleri alfabetik sıraya gö ; re gö ; steriliyor . Suikast planlarındaki ö ; nemli hedeflerden biri de Ermeni Patriği Mesrop Mutafyan . Krokilerde Mutafyan ' ın evinin planları , gidiş geliş gü ; zergâ ; hları ve zamanları da ayrıntılı olarak gö ; steriliyor . Ayrıca Şahin ' den elde edilen suikast planları arasında Ankara ' da bü ; yü ; k bir alışveriş merkezine yö ; nelik eylem planı da var . Bu alışveriş merkezinin bulunduğu nokta harita ü ; zerinde gö ; steriliyor . Kat planları ayrı ayrı anlatılarak bomba yü ; klü ; araç ; la bir saldırı planlandığı anlaşılıyor .

YARBAY ' IN EVİNDEN BAŞBAKAN ERDOĞAN ' A SUİKAST PLANI Ç ; IKTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' a yö ; nelik suikast palanının , tutuklu Ergenekon sanıklarından Yarbay Mustafa Dö ; nmez ' in evindeki aramalarda ele geç ; irildiği belirtilirken , bu planın krokilerinde de Başbakanlık konutu ve ç ; evresi , haritalar ü ; zerinde gö ; steriliyor .
Yarbay Dö ; nmez ' in ajandasında Başbakanlık konutunun ç ; evresindeki yü ; rü ; yü ; ş yolları krokiler halinde yer alırken , silahların bulunduğu Ankara Sincan ' daki Zir Vadisi ' nin de krokisi bulunuyor . Bu belgeler , Başbakanlık konutuna LAW silahıyla saldırı planının delili olarak gö ; steriliyor .

Başbakan Erdoğan ' a suikast planı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' a yö ; nelik olduğu belirtilen suikast planının krokilerinde Başbakanlık konutu nun ç ; evresi ayrıntılı olarak gö ; steriliyor . Yü ; rü ; yü ; ş yolları tek tek belirtiliyor

Ali Balkız ' a suikast planı