Vali Hüseyin Aksoy tarımcılığın önemine değindi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, turizm ve lojistik sektörleriyle ön plana çıkan Mersin'de en önemli sektörlerinin başında tarımın geldiğini belirtti.

Vali Hüseyin Aksoy tarımcılığın önemine değindi.
 

Mersin Kalkınma ve İşbirliği Konseyi ( MEKİK ) Birleştirilmiş Daimi ve Yü ; rü ; tme Kurulu toplantısı , Vali Hü ; seyin Aksoy başkanlığında toplandı . Ticaret Borsası ' nda gerç ; ekleştirilen toplantının aç ; ılış konuşmasını yapan Vali Hü ; seyin Aksoy , MEKİK bü ; nyesinde oluşturulan 10 ayrı komisyonun ç ; alışmalarını sü ; rdü ; rdü ; ğü ; nü ; ve raporlarını hazırladıklarını kaydetti .

Daha ö ; nce Kü ; ltü ; r ve turizm komisyonu , spor komisyonu , ulaştırma komisyonu , lojistik komisyonu ve enerji komisyonunun raporlarını sunduğunu hatırlatan Aksoy , tarım komisyonunun da hazırladığı raporu bu toplantıda sunacağını dile getirdi . Tarımın , Mersin ' in en ö ; nemli konularının başında geldiğini ifade eden Aksoy , RIS Mersin Projesi kapsamı iç ; erisinde de ö ; ncelikli sektö ; rlerin başında tarımın geldiğini , tarımla ilgili olarak RIS platformu kapsamında bir ç ; alışma grubu bulunduğunu sö ; yledi .

Amaç ; larının , Mersin ' de tarımı daha iyi noktaya taşımak olduğunu kaydeden Aksoy , ' Ç ; alışma grubunda yer alan arkadaşlarımız da bugü ; n burada bizlerle birlikteler . Karşılıklı gö ; rü ; ş alışverişi ile bu raporumuzu değerlendireceğiz . Ö ; nü ; mü ; zdeki sü ; reç ; te daha anlamlı ç ; alışmaları hep beraber gerç ; ekleştireceğiz ' diye konuştu . Mersin ' in bir inovasyon ç ; alışması yaparak tarım ve tarıma dayalı sanayi , lojistik ve turizm olmak ü ; zere 3 konuda hedef belirlediğini hatırlatan Aksoy , lojistik master planının ihalesinin yapıldığını , turizm ve tarım master planının da İl Ö ; zel İdaresi ' nce ihalesinin programa alındığını ve bunlarla ilgili ç ; alışmaların da son noktaya geldiğini vurguladı .

Tarım master planının ö ; nü ; mü ; zdeki sü ; reç ; te tamamlanmış olacağını ifade eden Aksoy , ' Tarım master planı , tarımda neyi , nasıl yapacağımızı daha rahat gö ; rebilmemiz adına bize ç ; ok ö ; nemli katkı sağlayacak . Toplantımızda MEKİK ü ; yelerinin dışında tarım sektö ; rü ; nde gö ; rev alan sivil toplum ö ; rgü ; tü ; temsilcileri , ü ; retici birlikleri ve odalarımız da var . Onların da bizlere , tarımın geliştirilmesi adına katkı vermelerini bekliyoruz ' dedi .

AKDENİZ OLİMPİYATLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ

Mersin ' in , 2017 yılında yapılacak Akdeniz Oyunlarına aday olduğunu anlatan Aksoy , 2013 Akdeniz oyunlarında kaybettikleri şansı bu defa kaybetmek istemediklerinin altını ç ; izdi . 2017 ' de yapılacak olan Akdeniz Oyunlarına ev sahipliği yapmak iç ; in geç ; mişte var olan birikimlerden de yararlanmak suretiyle adaylık talebini yineleyeceklerini vurgulayan Aksoy şö ; yle devam etti : ' Bu kapsamda , Bü ; yü ; kşehir Belediyesi ve Sivil Toplum Ö ; rgü ; tleri ile yaptığımız gö ; rü ; şmelerde herkeste bu kararlılığı gö ; rdü ; k . Bu isteğimizi 26 Mayıs ' ta Devlet Bakanımız Faruk Nafiz Ö ; zak ' a , Tü ; rkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanlığı ' na ve Genç ; lik Spor Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' ne ilettik . Milli Olimpiyat Komitesi ' nden bize gelen cevap , Tü ; rkiye iç ; inden başka mü ; racaatların da olduğu ve bunlar arasında bir değerlendirme yapılacağı yö ; nü ; ndeydi . Meclislerimizden alacağımız bir kararla , 2017 ' de yapılacak Akdeniz oyunlarına , Mersin ev sahipliği yapma fırsatı bulursa , her tü ; rlü ; desteği vereceğimizi tarif eden bir kararın dosyamıza konulması elimizi biraz daha gü ; ç ; lendirecek '

Daha sonra , tarım komisyonu sö ; zcü ; sü ; Murat Ç ; elebi , ' Tarım Komisyonu Sonuç ; Raporu ' nu MEKİK ü ; yeleri ile paylaştı .