Sarıgül'ün Türkiye Değişim Hareketi parti oluyor

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün öncülüğünde oluşturulan Türkiye Değişim Hareketi, yeni yılın ilk haftasında partiye dönüşecek. Yeni parti, 2010 yılının ilk Cuma günü parti programını açıklayarak siyaset hayatına atılacak.

Sarıgül'ün Türkiye Değişim Hareketi parti oluyor
 

2010 ' un ilk haftasına kadar başka bir parti kurulmazsa , Tü ; rkiye Değişim Hareketi siyaset dü ; nyasındaki , 63 . oluşum olacak . Tü ; rkiye Değişim Hareketi Kayseri İl Başkanı İbrahim Hamurcu , dü ; zenlediği basın toplantısında , yeni yıl ö ; ncesi teşkilatlanma ç ; alışmalarını tamamlayarak , 2010 yılının ilk cuma gü ; nü ; parti olarak siyaset hayatına atılacaklarını sö ; yledi .

Tü ; rkiye Değişim Hareketi olarak , Avrupa Birliği ( AB ) değerlerini hedef seç ; tiklerini belirten Hamurcu , Tü ; rkiye ' yi Almanya , İngiltere ve Fransa dü ; zeyinde geliştirmeyi amaç ; ladıklarını dile getirerek , ' Halkımıza AB kriterleri doğrultusunda demokrasi , AB kriterleri doğrultusunda ekonomik , demokratik ve sosyal haklar sunacağız . Biz devletin insan iç ; in olduğu dü ; şü ; ncesi ile hukukun ü ; stü ; nlü ; ğü ; nü ; , sosyal adaleti , eşitliği ve kardeşliği sağlayacağız . Bizim iktidarımızda ' ö ; teki ' olmayacak , kimse kendisini yabancı hissetmeyecek , biz kimsesizlerin kimsesi olacağız ' diye konuştu .

Kü ; rt sorununun siyasi malzeme olarak kullanıldığını ileri sü ; ren Hamurcu , Kü ; rt sorunun temelinde demokratik ve ekonomik eksiklikler ile uluslararası ilişkilerin yattığına inandıklarını , sorunun ç ; ö ; zü ; mü ; iç ; in bu konularda reformlara ihtiyaç ; duyulduğunu vurguladı . Tü ; rkiye Değişim Hareketi olarak 76 ilde ö ; rgü ; tlendiklerini anlatan Hamurcu , parti tü ; zü ; ğü ; ve programının da tamamlanmak ü ; zere olduğunu , parti programının kısa bir sü ; re sonra il başkanları toplantısında tartışılarak son şeklini alacağını duyurdu . Tü ; rkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgü ; l ile ilgili olumsuz sonuç ; lanan hiç ; bir davanın olmadığını ifade eden Hamurcu , yapılan tü ; m soruşturmaların takipsizlik kararı ile sonuç ; landığını kaydetti .