ÖDP'den demokratik açılıma destek

Özgürlük ve Dayanışma Partisi(ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, hükümet tarafından başlatılan demokratik açılım sürecini desteklediklerini söyledi.

ÖDP'den demokratik açılıma destek
 

Ö ; DP Genel Başkanı Alper Taş , Aknehir Belediyesi ' nin dü ; zenlediği festivale katılmak amacıyla Antakya ' ya geldi .

Basın mensuplarıyla Antakya Gazeteciler Cemiyeti ' nde bir araya gelen Ö ; DP Genel Başkanı Alper Taş , gü ; ndemde olan demokratik aç ; ılım konusunda yaptığı aç ; ıklamada , akan kanın durması adına sü ; reci desteklediklerini , artık kan akmamasını , anaların ağlamamasını istediklerini belirtti .

Ü ; lkedeki işsizlik sorununa da değinen Taş , ü ; lkede işsizliği ö ; nleyecek ç ; alışmaların yapılması gerektiğini sö ; yledi .

Yerel yö ; netimlerde sol anlayışların nasıl olacağını herkese gö ; stereceklerini ve festivalleri tü ; ketim aracı olmaktan ç ; ıkartarak halka mal edeceklerini ifade eden Taş , Hatay ' daki kazanımları ö ; nemsediklerini kaydetti . Yerel yö ; neticiliği ö ; rnek hale getireceklerini ve yakında Tü ; rkiye genelinde kuracakları dayanışma evleri ile ö ; rgü ; tlenerek halkın sorunlarını paylaşacaklarını belirten Taş , işsizliğin ç ; ö ; zü ; mü ; konusunda da ç ; aba sarf edeceklerini sö ; yledi .

Ö ; DP ' li Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de , genel merkezlerinin yerel yö ; netimlere destek vereceklerinden dolayı memnun olduklarını belirterek , ' Değirmen , taşıma suyu ile dö ; nmez . Bu nedenle donanımlı bir şekilde genel merkezimizin desteğini istiyoruz . Bu sö ; zü ; aldık mutluyuz ' dedi . ( CİHAN )