Mescid-i Aksa'nın tahrip edilişinin 40. yılında İsrail bayrağı yaktılar

Filistin Gönüllüleri Platformu üyesi bir grup, Mescid-i Aksa'nın tahrip edilişinin 40. yılında İsrail'i protesto etti. Levent'te bulunan İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan kalabalık, basın açıklaması yaparak İsrail bayrağı yaktı.

Mescid-i Aksa'nın tahrip edilişinin 40. yılında İsrail bayrağı yaktılar
 

Filistin Gö ; nü ; llü ; leri Platformu ü ; yesi yaklaşık 100 kişilik grup , Cuma namazı ç ; ıkışı Levent ' te bulunan İsrail Başkonsolosluğu ö ; nü ; nde toplandı . ' Aksa iç ; in ayaktayız canımızla kanımızla , Aksa ' da yangın 40 yıldır sü ; rü ; yor , Hep birlikte ö ; zgü ; r Kudü ; s ' e , Aksa ' ya saldırı İslam ' a saldırıdır , Aksa ' da sistemli yıkımlara son ' yazılı pankart aç ; an grup , Filistin ve Hamas bayrakları taşıdı . Grup adına yapılan aç ; ıklamada , 40 yıl ö ; nce 21 Ağustos 1969 tarihinde bir grup siyonistin Mescid-i Aksa ' yı kundaklayarak tahrip ettikleri hatırlatılarak , ' Mescid-i Aksa o gü ; nden beri bir ç ; ok saldırının hedefi olmuştur . En son 2007 yılında mescidin batı tarafındaki Babü ; l Mağaribe ' de başlayan yıkımlar dü ; nyanın tepkisi ve bö ; lgede inceleme yapan uzmanların olumsuz raporuna rağmen durdurulamamıştır . ' denildi .

Siyonistlerin Kudü ; s ' ü ; muharref Tevrat ' a gö ; re bü ; tü ; nü ; yle dizayn etmeyi planladıkları ö ; ne sü ; rü ; len aç ; ıklamanın devamında şö ; yle denildi : ' Bundan dolayı bö ; lgenin İslami dokusunu yok etmekte ve Mü ; slü ; man nü ; fusunu azaltmaya yö ; nelik ç ; alışmalar da sü ; rdü ; rmektedir . Bu ç ; alışmalar iç ; inde Filistinlilere ait evlerin yıkılması , gasp edilerek Yahudilere dağıtılması , mescidlerin kamulaştırılması ve kapatılması da yer almaktadır . Siyonistlerin tü ; m dü ; nyanın gö ; zleri ö ; nü ; nde gerç ; ekleştirdiği bu bozgunculuğa karşı koymak Filistin halkının ü ; zerinde bir gö ; revdir . Ç ; ü ; nkü ; bu dava salt bir toprak ve vatan davası değildir . Allah ' ın ve Resullerin işaret etmesiyle ö ; nemi ortada olan kutsal bir davadır . Kudü ; s ' e sahip ç ; ıkmak tü ; m muvahhidlerin vazifesidir . tü ; m İslam dü ; nyasının kalbinin attığı bir yer olan Kudü ; s ' ü ; n sahipsiz olmadığı ispatlanmalıdır . '

' Katil İsrail Filistin ' den defol , Mü ; slü ; man uyuma ilk kıblene sahip ç ; ık , Canımız kanımız feda olsun Aksa ' ya ' şeklinde sloganlar atan grup basın aç ; ıklamasının ardından İsrail bayrağı yaktı . Ardından kalabalığı temsilen ü ; ç ; kişilik grup , ç ; evik kuvvet bariyerini aşarak konsolosluk binası ö ; nü ; ne siyah ç ; elenk bıraktı . Grup daha sonra olaysız dağıldı .


( CİHAN )