Maganda kurşunu balkonda çay içerken yakaladı

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde kardeşini ziyarete gelen 68 yaşındaki Mesude Durgun, serseri kurşunun hedefi oldu. Yaşlı kadın, havaya ateş eden kimliği belirsiz kişinin silahından çıkan kurşunla ağır yaralandı. Kardeşiyle çay içtiği sırada kurşunun hedefi olan kadının duran kalbi, kalp masajı ile yeniden çalıştırıldı.

 

Olay , akşam saat 20 . 00 sıralarında Sahil Caddesi ' nde meydana geldi . Edinilen bilgiye gö ; re , Mersin ' den Sapanca ilç ; esindeki kız kardeşine ziyarete gelen Mesude Durgun , Sapanca Gö ; lü ; kıyısındaki evin ö ; nü ; nde kardeşiyle ç ; ay iç ; tiği sırada havaya aç ; ılan ateş sonucu boynundan vuruldu . Ağır yaralanan kadın ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ' ne kaldırılırken yolda kalbi durdu . Sağlık gö ; revlilerinin kalp masajı yapmasıyla kadının duran kalbi yeniden ç ; alıştırıldı . Hastaneye kaldırılan Durgun , ameliyatın ardından yoğun bakım ü ; nitesinde tedavi altına alındı .

Olay sonrası Durgun ' un vurulduğu eve gelen polis , ç ; evrede boş kovan araması yaptı . Polisler yaralanan kadının eşi ve kız kardeşinin ifadelerine başvurdu . Olay yerini gü ; venlik ç ; emberi ile kapatan kriminal ekipleri ç ; evrede boş kovan araması yaptı .

Durgun ' un kız kardeşi Makbule İnce , kız kardeşinin birlikte ç ; ay iç ; tikleri sırada vurulduğunu belirterek , ' Otururken bir anda vuruldu . Ramazanı karşılamak amacıyla havaya ateş ettiler . Ç ; ay iç ; erken bir kurşun isabet etti . Nasıl olduğunu anlamadım . Ben de bayıldı zannettim . Bir baktım kan revan iç ; inde kaldı ellerim . Ondan sonra ambulans ç ; ağırdık . Bir anda oldu . Ö ; nce havai fişek attılar , daha sonra silah sesleri duyduk . Ç ; ok da yakından attılar ' dedi .

Eşi kö ; r kurşununun hedefi olan Zekeriya Durgun ise , olay esnasında kendisinin evde televizyon seyrettiğini sö ; yledi . Kendisinin de silah sesleri duyduğunu kaydeden Durgun , şunları sö ; yledi , ' Ben iç ; eride maç ; izleyecektim . O arada silah sesleri duyduk . Odada mevzilendim silah seslerini duyunca . Baldızım ' Koş Zeki , koş ' dedi , hanım uzanmış yerde yatıyordu . Kolonya getir dedim , yü ; zü ; ne sü ; rmek istedim ve ellerim kan oldu . Yerlere baktım kan iç ; indeydi . Hemen ambulans ç ; ağırdık . Kurşunun nereden geldiği belli değil . Ö ; nce havai fişek attılar , daha sonra silah sesi duyduk . '

Eşinin hayat dolu bir insan olduğunu ifade eden Durgun , havaya ateş aç ; anlara tepki gö ; sterdi . Durgun , ' 1 Ağustos ' ta tatile gelmiştik . Eşim hayat dolu bir insan . İkinci eşim . 36 yıldır evliyiz ama hiç ; ç ; ocuğumuz olmadı . Hanımın bir kızı var . Ben emekli ö ; ğretmenim . Serseri kurşun , hep bö ; yle oluyor . Olan ç ; ocuklara oluyor . Bir maç ; ta havaya ateş ediliyor , balkondaki insanlar vuruluyor . Bir eğitimci olarak bunu kınıyorum . Burası Teksas gibi , herkeste bir silah var . İnşallah yaşar ve sakat kalmaz , bü ; tü ; n temennimiz bu . Neşeyle yemeğimizi yedik ç ; ayımızı iç ; tik , iki kardeş sohbet ediyorlardı . Ben de haberlere bakayım dedim . Bu olay oldu . Suç ; suz insanların kanını akıtıyorlar , bilinç ; sizce hareket ediyorlar , bunlara dur demek lazım ' ' diye konuştu . ( CİHAN )