Küresel kirizin etkileri devam ediyor

Almanya'nın en tanınmış oteller zincirlerinden biri olarak gösterilen Steigenberger şirketi, Travco adlı Mısırlı bir şirkete satıldı.

Küresel kirizin etkileri devam ediyor
 

1930 yılında Alman Ebert Steigenberger tarafından kurulan şirket , geride kalan 79 yıl iç ; inde bü ; yü ; k ç ; oğunluğu Almanya ' da olmak ü ; zere Avusturya ve İsviç ; re ' de toplam 81 otele sahipti . Almanya ' da şok etkisi yapan satış kararına gö ; re , sö ; z konusu Steingenberger oteller zincirinin yü ; zde 96 , 6 ' lık hissesi , Mısırlı turizm şirketi Travco Group International Holding ' e satıldı . Steingenberger ' in merkezinin bulunduğu Frankfurt ' ta dü ; n akşam satışa ilişkin imzalar atıldı ancak satış bedeli aç ; ıklanmadı .

Steigenberger otellerinde yaklaşık 6 bin 500 kişi ç ; alışıyor . Geç ; en sene şirketin cirosu 5 milyon Euro olarak aç ; ıklanmıştı ancak şirketin krizden sonra durumunun kö ; tü ; leştiği kaydedildi . Kahireli Turizmci Hamid El Cihadi ' ye ait olan Travco şirketinin , Steigenberger otellerini aldıktan sonra bu markayı uluslararası piyasaya aç ; mayı dü ; şü ; ndü ; ğü ; de gelen bilgiler arasında . Mısırlı turizm şirketi Travco ' nun Ortadoğu ' da 43 oteli , Nil nehri ü ; zerinde ç ; alışan 22 gemisi bulunuyor . Steigenberger şirketini alan Mısırlı şirket , Jaz , Iberotel ve Sol Y Mar zincirlerinin de sahibi konumunda .