İsveç İsrail büyükelçisini dışişlerine çağırdı

İsveç, İsrail Büyükelçisi Benny Dagan'ı, gazete haberi ile ortaya çıkan durumu görüşmek için Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

İsveç İsrail büyükelçisini dışişlerine çağırdı
 

İsveç ; ' in en ç ; ok satan gazetesi Aftonbladet ' ta yayınlanan haber iki ü ; lke ilişkilerini germişti . İsveç ; li gazete haberinde , Filistinlilerin , ' Gazze Şeridi ve Batı Şeria ' da İsrail askerlerinin , yakaladıkları genç ; lerin cesetlerini organları kayıp şekilde teslim ettiği ' iddiasını aktarmıştı . Donald Boströ ; m imzalı haberde , Nablus , Cenin ve Gazze ' den Filistinlilerin , ' Ç ; ocuklarımız , gö ; nü ; lsü ; z organ bağışç ; ısı olarak kullanıldı . ' şeklindeki sö ; zlerine yer vermişti . İsveç ; ' in İsrail Bü ; yü ; kelç ; isi Elisabet Borsiin Bonnier de Aftonbladet gazetesinin haberini kınayarak , bunun İsrail vatandaşları iç ; in olduğu kadar , kendileri iç ; in de şoke edici ve korkunç ; olduğunu ifade etmişti . İsveç ; ' te basının ö ; zgü ; r olduğunu sö ; yleyen Bonnier , ' Ancak basın ve ifade ö ; zgü ; rlü ; ğü ; nü ; n de belirli bir sorumluluğu iç ; ermesi gerektiğini ' kaydetti .

İsveç ; bü ; yü ; kelç ; isinin bu aç ; ıklaması kendi ü ; lkesinde tepki ç ; ekerken Stockholm bu aç ; ıklamanın arkasında da durmamıştı . İsveç ; Dışişleri Bakanı Carl Bildt de kişisel blogundaki yazısında ifade ö ; zgü ; rlü ; ğü ; nü ; savunmuştu . ( CİHAN )