İstanbul'da dilenci operasyonu

Beyoğlu Belediyesi Zabıta Ekipleri, her Ramazan ayında yaşanan dilenci yoğunluğu nedeniyle Taksim ve çevresinde dilencilere karşı şok bir operasyon yaptı. Operasyonda 4'ü çocuk 11 kişi suçüstü yakalandı.

İstanbul'da dilenci operasyonu
 

Taksim ve ç ; evresinde il dışından gelerek dilendikleri yö ; nü ; nde ihbar alan zabıta ekipleri , dilencilere yö ; nelik baskın dü ; zenledi . Yaklaşık 2 saat sü ; ren operasyonlarda , insanların duygularını sö ; mü ; rmek iç ; in kü ; ç ; ü ; k ç ; ocuklar ile birlikte avuç ; aç ; an dilenciler , sivil ve resmi zabıta ekipleri tarafından dilenirlerken kıskıvrak yakalandılar . Zabıtaları aniden karşısında gö ; ren dilencilerden bir kısmı kaç ; maya ç ; alışırken bir kısmı da Adana Kozan ' dan geldiklerini ve siftah yapmadan yakalandığını sö ; yleyerek ağlamaya başladı .
Taksim İstiklal Caddesi , Gezi Parkı , Dolmabahç ; e Parkı , Taksim Sıraselviler Caddesi ve Taksim Meydanı ' nda dü ; zenlenen 2 saatlik şok operasyonlar neticesinde yanlarında 2 ila 4 yaşlarında 4 ç ; ocukla dilenen 6 kadın ve ayakları diz altından kesik bir erkek dilenci yakalandıktan sonra tek , tek kimlik tespitleri yapıldı . Yapılan kimlik kontrolü ; nde sadece bir tanesinin kimliğinin olduğu diğerlerinin ise Adana Kozan ' dan geldikleri ve kimliklerinin bulunmadığı belirlendi .
Bu arada , delinirken yakalanan dilencilerden bazılarının ise , ilerlemiş yaşına rağmen kucaklarında bulunan ç ; ocukların kime ait olduğunun sorulması ü ; zerine , ' Torunum ' ya da ' Akrabamın ç ; ocuğu ' demeleri dikkat ç ; ekti .
Dilencilerin ü ; st aramasında , ç ; ocuklarla birlikte dilenen kadınların ü ; zerinden 50 TL ile 100 TL arasında para ç ; ıktı . Yakalanan dilenciler Kabahatler Kanunu ' na gö ; re 69 TL para cezasına ç ; arptırılıp daha sonra Edirnekapı ' daki Bü ; yü ; kşehir Belediyesi Dilenci Kampına gö ; nderildi .