Hırka-i Şerif'i göremeyenler belgeselle yetindi

Peygamber Efendimizin Hırka-i Şerifi'nin bu yıl bakım nedeniyle sergilenemeyeceğinden haberi olmayan vatandaşlar hayal kırıklığı yaşadı. Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii'ne gelen vatandaşlar, göremedikleri Hırka-i Şerif'in belgeselini seyretmekle yetindi.

Hırka-i Şerif'i göremeyenler belgeselle yetindi
 

Ramazan ' ın gelmesiyle birlikte Hırka-i Şerif ' i gö ; rmeye gelen vatandaşlar tadilat nedeniyle Hırka-i Şerif ' i gö ; remedi . Her yıl Ramazan ' ın ilk Cuma gü ; nü ; Hırka-i Şerif ' in ziyarete aç ; ılmasıyla , Hırka-i Şerif Camii de vatandaşlar tarafından hınca hınç ; doldurulurdu . Hırka-i Şerif Camii bu sene ise ç ; ok sakin bir ilk Cuma yaşadı . Hırka-i Şerif ' in tadilat nedeniyle ziyarete kapalı olduğunu bilenler , camiye ç ; ok fazla rağbet gö ; stermedi . Camiye gelen az sayıdaki vatandaş da İstanbul Mü ; ftü ; lü ; ğü ; ' nü ; n hazırladığı Hırka-i Şerif belgeselini cami dışındaki televizyonlardan izlemekle yetindi .

Hırka-i Şerif ' in ziyarete kapalı olması en ç ; ok Hatay Dö ; rtyol ' dan gelen Ç ; etin ailesini ü ; zdü ; . Tadilattan haberi olmayan ve sırf bu kutsal emaneti gö ; rmek iç ; in ailesiyle Dö ; rtyol ' dan gelen Selim Ç ; etin , ' Bizim haberimiz olmadı . Buraya geldikten sonra duyduk . Hayal kırıklığı yaşadık ama şimdi en azından CD ' den izliyoruz . Camide sergilenen diğer kutsal eşyaları gö ; rdü ; k ' diye konuştu . Ç ; etin , izlediği belgeseli cep telefonuyla gö ; rü ; ntü ; lemeyi de ihmal etmedi .

Başka bir vatandaşta maddenin kendisi iç ; in ö ; nemli olmadığını ö ; nemli olanın mana olduğunu sö ; yledi . Hırka-i Şerif ' i gö ; remeyeceğini bildiğini belirten vatandaş , ' Her sene geldiğim gibi bu Ramazan ' da da Hırka-i Şerif ziyaretine geldim . Gö ; remedik ama seyrediyoruz . Mü ; him olan peygamber efendimizin kutsal emanetlerini gö ; rü ; p manasını anlayabilmek . Yoksa maddi olarak gö ; rmenin pek de ö ; nemi yok ' dedi .