Çeçen ayrılıkçılar ekonomik savaş ilan etti

Rusya'nın Sibirya bölgesinde 29 kişinin öldüğü ve 46 kişinin kaybolduğu hidroelektrik santral kazasını Çeçen ayrılıkçı grupların üstlenmesi ile ilgili tartışmalar büyüyor.

Çeçen ayrılıkçılar ekonomik savaş ilan etti
 

Santralde incelemelerde bulunan Rus gü ; venlik gü ; ç ; leri herhangi bir patlayıcı madde kalıntısına rastlamazken , terö ; r saldırısı olma ihtimalinin mü ; mkü ; n olmadığını kaydediyor .
Rusya Başsavcılığı soruşturma komisyonu sö ; zcü ; sü ; Vladimir Markin iddialar ü ; zerine Interfaks ' a yaptığı aç ; ıklamada , ' Ö ; lü ; sayısı 30 ' a ulaştı . Kaza ile ilgili ç ; eşitli iddialar bulunuyor . Bununla ilgili incelemeler devam ediyor . Terö ; r saldırısı ile ilgili iddia ise doğrulanmadı . Rusya istihbaratı FSB patlayıcı madde uzmanları olay yerinde ç ; alışma yaptı . Herhangi bir kanıt bulamadı ' bilgisini verdi .

Ç ; eç ; en ayrılıkç ; ı grupların haber sitesi Kavkaz Center ise , kendilerine liderliğini Doku Umarov ' un yaptığı Ç ; eç ; en ayrılıkç ; ı grup Muvahhidun ar-Rusi ' den bir mektup aldıklarını , Rusya ' nın en bü ; yü ; k hidroelektrik santrali Sayano-Suşenskaya ' daki patlamayı kendilerinin ü ; stlendiğini duyurdu . İddiaya gö ; re , santralde ç ; alışmaya gö ; nderilen bir ayrılıkç ; ı 2-3 aylık bir inceleme sonunda , santralin zayıf noktalarını tespit ederek patlamayı gerç ; ekleştirmiş .

Grup siteye gö ; nderdiği mesajında sabotajda patlayıcı madde kullanmadıklarını , santrale sokulan tü ; m malzemelerin tamir iç ; in teknik malzeme olarak getirildiğini iddia etti . Teknik detay vermeyen ayrılıkç ; ı grubun diğer santral ve Rus altyapılarına da saldırı yapmayı planladıkları kaydedildi .

Mektupta , Muvahhidun ar-Rusi adlı ayrılıkç ; ı grubun Rus endü ; stri hedeflerine yö ; nelik saldırılarına devam edecekleri belirtildi . Rusya ' ya karşı ekonomik savaş ilan ettiklerini kaydeden grup , Rusya ' nın ç ; eşitli bö ; lgelerine sabotaj ekipleri gö ; nderdiklerini , petrol ve doğalgaz boru hatları ile santrallere yö ; nelik saldırı gerç ; ekleştireceklerini iddia etti .