Hoşgeldin Ramazan!

33 yıl sonra Ağustos'a rastlayan 11 Ayın Sultanı Ramazan bu gece başlıyor. İslam alemi ilk teravihini kılıp, ilk sahuruna kalkacak. Uzmanlar yaklaşık 15 saat sürecek ibadet için sahura kalkmadan oruç

Hoşgeldin Ramazan!
 

Maddi ve manevi sayısız gü ; zelliklerin yaşandığı 11 ayın sultanı ' Ramazan ' geldi ç ; attı . Aç ; ın halinden anlamamıza vesile olan , iyilik ve insani duyguları ö ; n plana ç ; ıkartan bu bereketli ay , 33 yıl sonra Ağustos ayına denk geldi .

Huzurun simgesi olan bereket ayının ilk teravih namazı bu akşam kılınacak . Ayrıca tü ; m mü ; slü ; manlar bu gece sahura kalkacak ve yarın orucun ilk gü ; nü ; olacak . 1 ay sü ; recek olan Ramazan dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı da ç ; eşitli hazırlıklar yaptı . Buna gö ; re , Ramazan sü ; resince zorunlu olmadıkç ; a hiç ; bir cami gö ; revlisine izin verilmeyecek . Gö ; revlisi olmayan hiç ; bir cami bırakılmayacak . Mü ; ftü ; lü ; klerce Ramazan ' a ö ; zel vaaz programları hazırlanacak .

Cemaat serinleyecek

Camilerde elektrik , ısıtma ile ses cihazları , cemaati rahatsız etmeyecek şekilde ç ; alıştırılacak . Merkezi konumdaki bazı camiler , merkezi vaaz sisteminden ayrılacak . Vaazlar zamanında başlayıp ezan okunmasıyla bitirilecek . Camilerin havalandırılmasına ve klimaların cemaati rahatsız etmeyecek şekilde ç ; alıştırılmasına ö ; zen gö ; sterilecek .