Hipnozcu banka soyguncuları yakalandı

Körfez ülkelerinden Bahreyn'de banka çalışanlarını hipnoz ederek kendilerine fazla para verdirdiği iddia edilen ailenin tutuklandığı bildirildi.

Hipnozcu banka soyguncuları yakalandı
 

Bahreyn ' de basılan Gulf Daily News ' e gö ; re kü ; ç ; ü ; k yaştaki oğullarıyla beraber hareket eden karı-koca , son birkaç ; aydır Başkent Manama ' daki banka ve finans şirketi veznedarlarını dolandırmakla suç ; lanıyor .

Ç ; iftin en son kurbanı geç ; en Pazar gü ; nü ; dolandırılan bir banka ç ; alışanı oldu . Banka gö ; revlisi hipnoz edildiğini ve 100 Amerikan Doları bozdurmak isteyen ç ; ifte yaklaşık 37 Bahreyn dinarı ( 149 TL ) vermesi gerekirken 900 dinar ( 3 bin 556 TL ) verdiğini sö ; yledi .

İç ; işleri Bakanlığı kaynaklarına gö ; re dolandırıcılık ihbarı polise gece yarısında bildirildi ve suç ; luların bulunması iç ; in ekip kuruldu . Bazı tanıkların da ifadesinden yola ç ; ıkan polis , hangi milletten oldukları henü ; z kesinleşmeyen suç ; luları 12 saat iç ; inde yakaladı .

TÜ ; RK OLDUKLARINI İDDİA ETTİLER

Polis , ç ; iftin farklı beyanlarda bulunarak kendilerini devamlı şaşırtmaya ç ; alıştığını sö ; yledi . Yetkililer , ç ; iftin ö ; nce İranlı olduklarını , daha sonra Tü ; rk , sonra da Suriyeli olduklarını iddia ettiğini sö ; yledi .

Ç ; iftin kaldığı mekan ve varsa ortak ç ; alıştığı kişilerin aranması iç ; in savcılıktan izin beklendiği ifade edildi . Karı-kocanın hipnoz yö ; ntemiyle son bir kaç ; aydır ü ; lkede dolandırıcılık yaptığı ve bü ; yü ; k ihtimalle ü ; lkede yasadışı yollardan ikamet ettikleri bildirildi .

Hangi bankaların bu yö ; ntemle dolandırıldığı belirtilmezken ç ; iftin veznedara para bozdurmak iç ; in yaklaştığını ve hipnozu kullanarak veznedarın kendilerine gerekenden daha fazla para ö ; demesini sağladıkları kaydedildi .