Ergün: Türkiye'yi özel sektör kalkındıracak

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün Türkiye'nin özel sektör eliyle kalkınacağını ve zenginleşeceğini söyledi.

Ergün: Türkiye'yi özel sektör kalkındıracak
 

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergü ; n , ' ' Tü ; rkiye kalkınacaksa ö ; zel sektö ; r eliyle kalkınacak , zenginleşecek . Bizim yapacağımız tek bir şey var ; altyapıyı hazırlamak , ö ; nü ; nü ; aç ; mak , destek ve gü ; ç ; vermek ' ' dedi .

Ç ; eşitli temaslarda bulunmak ü ; zere Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte Hatay ' a gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergü ; n , Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ( ATSO ) tarafından Antakya Ottoman Palace Otel ' de dü ; zenlenen bir toplantıda sanayici ve esnaf temsilcileri ile bir araya geldi . Ö ; zel sektö ; rü ; n son 10 yılda ç ; ok mesafe aldığını ifade eden Bakan Ergü ; n , ' ' Tü ; rkiye kalkınacaksa ö ; zel sektö ; r eliyle kalkınacaktır . Tü ; rkiye ' nin gelişmesini ö ; zel sektö ; r temin edecektir . Bizim bu gü ; cü ; mü ; z , bu potansiyelimiz var . Bunu ispat ettik ' diye konuştu .

Tü ; rk ö ; zel sektö ; rü ; nü ; n dü ; nyaya aç ; ıldığını ve dü ; nyayı tanıdığını vurgulayan Ergü ; n , Tü ; rkiye ' nin dü ; nyada ç ; ok ö ; nemli krizler karşısında bü ; yü ; k bir dayanıklılık ve tecrü ; be elde ettiğini sö ; yledi . Tü ; rk ö ; zel sektö ; rü ; nü ; n 2001 krizini yaşandığını ve bugü ; n yaşanan global mali krizin etkilerini yakından gö ; rü ; p hissettiğini ifade eden Ergü ; n , bunlardan ö ; nemli tecrü ; beler , ö ; nemli bir dayanıklılık kazanarak dü ; nyada gü ; ç ; lü ; ö ; zel sektö ; rlerden birisi haline geldiğini belirtti . Tü ; rkiye ' nin artık bir takım işleri yaparken daha cesur ve bilinç ; li olacağına dikkat ç ; eken Ergü ; n , ö ; zel sektö ; re gü ; vendiklerini ve Tü ; rkiye ' yi onların kalkındıracağını sö ; yledi . ' Bizim yapacağımız tek bir şey var ; altyapıyı hazırlamak , ö ; nü ; nü ; aç ; mak , destek ve gü ; ç ; vermek ' diyen Ergü ; n , devletç ; i bir ekonomik politika ile Tü ; rkiye ' nin kalkınmasının mü ; mkü ; n olmadığını belirterek , ' ' Ü ; retimi siz yapacaksınız , istihdamı siz yapacaksınız , ihracatı siz yapacaksınız . Biz size destek vereceğiz ' ' diye konuştu .

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergü ; n , yeni bir proje daha başlattıklarını , Tü ; rkiye ' nin her yerinde genç ; lere bu projeyi anlattıklarını vurgulayarak , ' ' Bize girişimci lazım , değil mi , girişimci . Girişimci diye KOSGEP bü ; nyesinde eğitim seminerleriyle , iş geliştirme merkezleriyle destekliyoruz bunlar , ayrı . Bizim daha iyi daha kaliteli girişimcilere ihtiyacımız var , ' tekno-girişimci ' diyoruz biz buna ' ' dedi .

Bakan Ergü ; n , lisans son sınıf veya yü ; ksek lisans , doktora ö ; ğrencisi , akademik doktorasını 5 yıl iç ; inde bitirmiş genç ; akademisyen , en fazla yardımcı doç ; ent unvanına sahip birisinin ' Ben yeni bir iş fikrine sahibim , yeni bir ü ; rü ; n meydana getiriyorum , bunu ü ; reteceğim , bu ü ; rü ; nle piyasaya gireceğim ' ' demesi halinde , bununla ilgilenip , desteklediklerini belirtti .

Nihat Ergü ; n , şunları kaydetti : ' ' Senin projenin hayata geç ; mesi iç ; in destek veriyoruz , teknoparkta sana yer oluşturuyoruz , sana işletme sermayesi olarak da 100 bin lira para veriyoruz . Kefil istemiyoruz , parayı geri istemiyoruz , senin projene gü ; veniyoruz , sana gü ; veniyoruz , al işini kurmaya başla . Bazı projeler var , 100 bin liranın altında , onun tamamını karşılıyoruz , bazı projeler var 100 bin liranın ü ; zerinde , 100 bin lirasını biz karşılıyoruz , bunu hibe olarak veriyoruz . Bazen diyorlar bize ; ' batırırsa ya bu ç ; ocuklar bu parayı ' . Batırırsa batırsın , ne yapalım . Kafası ç ; alışan adam , projesi olan adam , bir iş yapacak olan adam , bizim her sene bö ; yle 100 tane genci desteklediğimizi , 10 sene iç ; erisinde 1 . 000 tane tekno-girişimciyi desteklediğimizi dü ; şü ; nelim . Bunlardan 10 tanesi gerç ; ekten ciddi bir iş meydana getiren girişimci olsun , Tü ; rkiye iç ; in bü ; yü ; k bir kar değil mi? ' '

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Adalet Bakanı Sadullah Ergin de Hatay ' daki sorunlara değinerek , Hataylı sanayicilerin en bü ; yü ; k sorunlarının yer sorunu olduğunu sö ; yledi . Şehrin temel altyapı sorunlarının giderilmesi noktasında yoğun bir şekilde ç ; alıştıklarını vurgulayan Ergin , Hatay ' ın ö ; zellikle Adalet ile ilgili sorunlarının 2011 yılına kadar biteceğini belirtti .