Çocuklar azılı suçlularla aynı koğuşta

Norveç'te hapishaneye düşen çocuk sayısı, temmuz ayı sonu itibariyle geçen senenin tamamındaki rakamı geçti. 2009 yılında temmuz sonuna kadar 58 çocuk mahkûm hapishaneye gönderildi. Geçen senenin tümünde toplam 50 çocuk yargılanıp mahkûm edilmişti.

Çocuklar azılı suçlularla aynı koğuşta
 

Tutuklanan ç ; ocuklar daha ç ; ok , Norveç ; ' in en azılı suç ; lularının kaldığı yer olarak da bilinen başkent Oslo ' daki hapishaneye yerleştiriliyor . Ç ; ocuk mahkû ; mların en azılı suç ; luların yattığı hapishaneye gö ; nderilip bu kişilerle aynı hü ; crelere yerleştirilmesi tartışma konusu oldu . İnsan Hakları Komitesi , ç ; ocuk suç ; luların diğer suç ; lularla aynı cezaevini paylaşmaları konusunda kuşkularını dile getirerek Norveç ; li yetkilileri uyardı . Yapılan bir araştırma , gü ; ndemdeki tartışmaları destekler nitelikte . Araştırmaya gö ; re , belli bir sebepten dolayı tutuklanıp cezaevine gö ; nderilen ç ; ocuklar yetişkin ve azılı suç ; lularla aynı koğuşa konulabiliyor ve bu durum cezaevini , tutuklu ç ; ocuklar iç ; in farklı suç ; ları ö ; ğrendikleri ikinci bir okula dö ; nü ; ştü ; rebiliyor .
Birleşmiş Milletler ç ; ocuk hakları kararnamesi , ç ; ocuk suç ; luların tutuklanmaları durumunda yetişkinlerden farklı bir cezaevine yerleştirilmeleri ve ceza sü ; relerinin olabileceği en kısa sü ; rede sona erdirilmesi gerektiğini ö ; ngö ; rü ; yor . Hukukç ; ulara gö ; re ise Norveç ; ' te bunun tam tersine bir uygulama sö ; z konusu . Hapishanedeki tutuklu ç ; ocuklarla yapılan bir ankete gö ; re , tutuklu ç ; ocukların bü ; yü ; k bir kısmı kendilerinin hiç ; bir psikolog , hukuk danışmanı veya pedagogla iletişime geç ; irilmediklerini belirtiyor . Bu durum , BM ' nin uluslararası ç ; ocuk hakları anlaşmasına da muhalif bir durum oluşturuyor