Çin ordusunda bir ilk

Şeffaf olmamakla suçlanan Çin ordusu, ilk internet sitesini hizmete açtı. Çin Savunma Bakanlığı'nın bugün deneme hizmetine açtığı sitenin İngilizce versiyonu da bulunuyor.

Çin ordusunda bir ilk
 

mod . gov . cn isimli resmi internet sitesinde , Ç ; in Devlet Başkanı da olan ve ordunun bağlı olduğu Komü ; nist Parti Merkez Askeri Komisyonu Başkanı Hu Jintao ile diğer yö ; neticilerin resimli bilgileri bulunuyor . Sitede silah ve askeri teç ; hizatların resim ve bilgileri ile Ç ; in ' in savunma politikası , uluslararası askeri işbirliği , askeri kanunlar ve askeri haberler gibi bö ; lü ; mler yer alıyor .

Sö ; z konusu sitenin aç ; ılışının ABD Genel Kurmay Başkanı George Casey ' in Pekin ziyaretini takip etmesi dikkat ç ; ekti . Casey bugü ; n Ç ; in Genel Kurmay Başkanı Chen Bingde ile gö ; rü ; şecek .

Ç ; in ' in askeri harcamaları uzun sü ; redir diğer devletler tarafından eleştiri konusu . Pekin ' in yaptığı askeri harcamalarda şeffaf olmadığı belirtiliyordu . Pekin , askerini modernize ettiğini sö ; ylü ; yor , ancak bunun aç ; ıkç ; a savunma amaç ; lı olduğu ifade ediliyordu . Ç ; in son yıllarda uluslararası askeri işbirliğini arttırıyor . Bu yılın başında Ç ; in , Somali ' deki korsanlarla uluslararası mü ; cadele iç ; in bu ü ; lkeye savaş gemileri gö ; ndermişti .

Ç ; in Savunma Bakanı Liang Guanglie , bu ayın başında ordunun barışç ; ıl gelişeceğini ve uluslararası yü ; kü ; mlü ; lü ; klerini yerine getirmek iç ; in yabancı ordularla işbirliğini arttıracağını sö ; ylemişti . Savunma Bakanlığı Sö ; zcü ; sü ; de geç ; en ay ordunun ü ; lke genelinde daha ç ; ok bilgi ofisi kuracağını ve daha ç ; ok basın toplantısı dü ; zenleyeceğini ifade etmişti .

Ç ; in ' in askeri harcamaları yaklaşık 20 yıldır ç ; ift haneli olarak arttı . Pekin yö ; netimi , bu yılki askeri harcamalarının yü ; zde 14 , 9 artarak 480 , 68 milyar yuan ( 70 . 27 milyar Dolar ) olarak gerç ; ekleştiğini duyurdu .

Ç ; in ' in askeri harcamaları Japonya , Rusya ve İngiltere ile başa baş gidiyor ancak ABD ' nin 10 kat daha fazla olan harcamaları yanında ç ; ok az kalıyor .