“Ben kimsenin beyni değilim”

Üçüncü iddianamenin 2 numaralı delil klasörü yayınlandı. Yalçın Küçük'e 'Öcalan'ın beyni' misiniz diye soruluyor. Onun cevabı ise;

“Ben kimsenin beyni değilim”
 

Ü ; ç ; ü ; ncü ; iddianamenin 2 numaralı delil klasö ; rü ; nde Prof . Dr . Yalç ; ın Kü ; ç ; ü ; k ' e , &ldquo ; Abdullah Ö ; calan ' ın beyni&rdquo ; olduğunun , Abdullah Ö ; calan ' ı yö ; nlendirerek PKK ö ; rgü ; tü ; nü ; silahlı eyleme teşvik ettiğinin sö ; ylendiği belirtilerek , &ldquo ; Sü ; rekli olarak silahlı terö ; r eylemlerini gerç ; ekleştiren kadın ç ; ocuk demeden birç ; ok kişiyi ö ; ldü ; ren ve askerlerimizi şehit eden terö ; r ö ; rgü ; tü ; PKK ' nın eylemlerinde sizin bir talimatınız ve yö ; nlendirmeniz oldu mu?&rdquo ; soruları yö ; neltilmiş .

BEN KİMSENİN BEYNİ DEĞİLİM

Prof . Kü ; ç ; ü ; k ise , bu sorulara &ldquo ; Ben kimsenin beyni değilim . Ancak benim gö ; rü ; şlerim o kadar ç ; ok yayılıyor ki ben Tü ; rkiye ' nin gö ; rü ; şlerini değiştiriyorum . Ben bu işlere girdiğimde yani diyelim ki Kü ; rtler ü ; zerine tezler yazdığımda ç ; ok ö ; nceleri silahlar patlamıştı . Ben hiç ; bir zaman Kü ; rtlerin Tü ; rkiye ' den ayrılmasını istemedim&rdquo ; diye yanıt veriyor .

PKK ' YA HİÇ ; BİR KATKIM YOKTUR

2 Klasö ; rde Prof . Dr . Kü ; ç ; ü ; k ' ü ; n , PKK ile ilişkisi , bağlantıları sorgulanıyor . Kü ; ç ; ü ; k ' e bir soru da &ldquo ; PKK ' nin yapacağı eylemlerde strateji belirlemede sizin katkınız nedir? diye soruluyor . Kü ; ç ; ü ; k buna ' Hiç ; bir katkım yoktur . Hiç ; bir siyasi silahlı eyleminde strateji belirleme gibi bir konumum yoktur&rdquo ; diye yanıtlıyor . PKK terö ; r ö ; rgü ; tü ; nü ; n elebaşı Abdullah Ö ; calan ' ı yö ; nlendirmekle de suç ; lanan Kü ; ç ; ü ; k , herhangi bir yö ; nlendirmesi olmadığını sö ; ylü ; yor .

BEN SOLCULUK TEORİSİ Ü ; RETİRİM

Kü ; ç ; ü ; k ' e PKK Terö ; r ö ; rgü ; tü ; militanlarına eğitim verdiği ve amacının ne olduğu , PKK terö ; r ö ; rgü ; tü ; ne bir nevi nasıl yol izlemesi gerektiğini anlattığı belirtilerek , &ldquo ; Eli kanlı terö ; r ö ; rgü ; tü ; PKK ' nın şu anki konumuna gelmesinde sizin ne şekilde katkınız oldu?&rdquo ; diye soruluyor . Kü ; ç ; ü ; k , &ldquo ; Ben Abdullah Ö ; calan ' nın teorisyeni değilim . Bu konuda bir teori ü ; retmedim . Ancak Tü ; rkiye solculuğu iç ; in teoriler ü ; retmeye ç ; alışırım . Ö ; bü ; r kısmı benim dışımdadır&rdquo ; dedi .