Batman'da sinema günleri yoğun ilgi görüyor

Batman Belediyesi'nin 1 ay sürecek açık hava sinema günleri yoğun ilgi görüyor. 'Beyaz Perdeden Özgürlük, Eşitlik ve Kardeşlik Kareleri Akacak' sloganıyla düzenlenen sinema günleri 17 Eylül'e kadar sürecek.

Batman'da sinema günleri yoğun ilgi görüyor
 

Her ay farklı bir kü ; ltü ; rel ve sosyal etkinlik dü ; zenleyecek olan Batman Belediyesi , bir ay boyunca farklı noktalarda yapacağını duyurduğu sinema gü ; nleri , 19 Mayıs Mahallesi ' nde bulunan Edip Solmaz Halkevi ' nde başladı .

' Persepolis ' ve ' Kaplumbağalar da Uç ; ar ' filmlerinin gö ; sterildiği geceye Belediye Başkan Vekili Serhat Temel katıldı . Ç ; ocukların yoğun ilgi gö ; sterdiği Persepolis ' i yine ç ; ocuklarla birlikte izleyen Belediye Başkan Vekili Serhat Temel , belediye olarak alt yapı hizmetlerinin yanı sıra ü ; cretsiz olarak bu tü ; rden kü ; ltü ; rel ve sosyal hizmetleri sunmaya devam edeceklerini sö ; yledi .

Sinema gü ; nleri kapsamında ilk gü ; n , Satrapi ' nin ç ; ok satan ç ; izgi romanından beyazperdeye uyarlanan ve gö ; sterime girdiği ü ; lkelerde tartışma yaratan Cannes Film Festivali ' nde Jü ; ri Ö ; zel Ö ; dü ; llü ; , Fransa ' nın da 2008 Oscar aday adayı olarak gö ; sterdiği Marjane Satrapi ve Vincent Paronnaud ' un animasyon filmi ile Bahman Ghobadi ' nin bol ö ; dü ; llü ; Kaplumbağalar da Uç ; ar filmleri gö ; sterildi .