Başbuğ'a ilginç dosya

Org. Başbuğ, kendisi için yapılan suç duyurusuyla ilgili kararı yine kendi verecek

Başbuğ'a ilginç dosya
 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ , ' belge ' hakkında ' Anayasayı ihlal ' iddiasıyla yapılan suç ; duyurusuyla ilgili kararı yine kendi verecek .

Mazlum-Der ' İn Haziran ' da Ö ; zel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği ' ne Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Albay Dursun Ç ; iç ; ek hakkında yaptığı suç ; duyurusunda ilginç ; bir gelişme yaşandı . Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı , Başbuğ hakkındaki soruşturmaya ' gö ; revsizlik ' vererek dosyayı Genelkurmay Adli Mü ; şavirliği ' ne gö ; nderdi .

Mü ; şavirliğin rapor dü ; zenleyeceği ve bu raporu da Orgeneral İlker Başbuğ ' a sunacağı ö ; ğrenildi . Mü ; şavirlik , Başbuğ ' dan soruşturma izni isteyecek . Başbuğ ' un da rapora gö ; re ' Soruşturma emri ' vermesi veya vermemesi bekleniyor . Başbuğ ' un soruşturma emri vermesi halinde kendisi hakkında Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından soruşturma aç ; ılacak .
Mazlum - Der Genel Başkan Yardımcısı Emrullah Beytar , ' Darbe gü ; nlü ; kleriyle ilgili komutanların yargılanması iç ; in AİHM ' e gittik . Mü ; şavirliğin kararına gö ; re bu konuyu da AİHM ' e gö ; tü ; rebiliriz ' dedi .