Acıbadem Hastanesi Kanser Merkezi'nde yeni cihazlar

Acıbadem Adana Hastanesi, teknolojik cihazlarla donattığı kanser merkezini hizmete açtı. Türkiye'de ve dünyada sayılı olan ve aynı anda 3 tedavi yöntemi yapabilen Trilogy cihazı da kanser merkezinde hizmet verecek.

Acıbadem Hastanesi Kanser Merkezi'nde yeni cihazlar
 

Ü ; ç ; ü ; bir arada teknoloji olarak adlandırılan tedavi yö ; ntemlerini aynı merkezde toplayan Acıbadem , Ç ; ukurova bö ; lgesinde de bir ilke imza attı . Yoğunluk ayarlı radyoterapi ( IMRT ) , gö ; rü ; ntü ; kılavuzluğunda radyoterapi ( IGRT ) ve stereotaktik radyoterapi ( STRT ) yö ; ntemlerini aynı anda uygulayabilen Trilogy cihazı , Acıbadem Adana Hastanesi ' nde hizmet verecek .
Cihazın tanıtımı iç ; in yapılan programda Hastane Direktö ; rü ; Hü ; seyin Ç ; elik , hastane hakkında bilgi verdi . Kuruluşlarından bu yana geç ; en 6 aylık dö ; nemde ayakta ve yatan olmak ü ; zere toplam 17 bin 115 hastayı tedavi ettiklerini belirten Ç ; elik , bu sü ; re zarfında bin 554 ameliyat gerç ; ekleştirdiklerini , bin 830 yatan hastaya baktıklarını aktardı . Acıbadem Sağlık Grubu olarak geç ; en yıl 10 milyon dolar ciro yaptıklarını dile getiren Ç ; elik , amaç ; larını bu rakamı 15 milyon dolara ç ; ekmek olduğunu kaydetti . Ç ; elik , ' Halkımıza tıbbın tü ; m branşlarında en kaliteli sağlık hizmetini sunarken , SGK ' lılara ve devlet memurlarına anlaşmalarımızla da kolaylık sağlıyoruz . Daha ö ; nce kanser konusunda hizmet alabilmek iç ; in İstanbul , Ankara , İzmir gibi bü ; yü ; k kentlere gitmek zorunda kalan hastalarımız , artık ABD ' de bile sayılı merkezlerde bulunan yü ; ksek teknolojili kanser cihazları sayesinde tedavilerini Adana ' da alabiliyor ' diye konuştu .

Acıbadem Adana Hastanesi Başhekimi Prof . Dr . Mustafa Kibar , kanser tedavisindeki son yenilikler ve uygulanan kanser tedavisi hakkında bilgiler verdi . Tü ; rkiye ' de yılda yaklaşık 150 bin yeni kanser tanısı konduğunu kaydeden Kibar , bu 150 bin hastanın 75 bininin radyoterapi alması gerektiğini sö ; yledi . Her yıl yeni hastaların eklenmesi nedeniyle zorluklar yaşandığını dile getiren Kibar , ' Bu cihaz , IMRT , IGRT ve STRT tedavi yö ; ntemlerini aynı anda uygulayabiliyor . IMRT teknolojisi sayesinde eğer tü ; mö ; r vü ; cutta hassas ve korunması ç ; ok ö ; nemli bir organı sarıyorsa o zaman kullanılıyor . IGRT teknolojisi ise artık radyo terapi sırasında alanların ç ; izimi konusunu tarihe karıştırdı . Eskiden hastanın ü ; zerine radyo terapi alanını ç ; iziyorduk ve bir ay boyunca bu ç ; izgilere bakarak ç ; alışıyorduk . Bu yö ; ntemle her gü ; n hastanın tedavi bö ; lgesinin kesitsel olarak gö ; rü ; ntü ; sü ; alınıyor ve organlardan veya tü ; mö ; rü ; n hareketinden kaynaklanan yanlışlıklar dü ; zeltilerek , hassas bir şekilde tü ; mö ; rü ; n ışınlanması sağlanıyor . STRT radyoterapi teknolojisiyle ise noktasal ışınlama yapıyoruz . İrili ufaklı tü ; m tü ; mö ; rleri organları zarar vermeden istediğimiz kadar ışınlayabiliyoruz ' dedi .