3G ile iyi anlaştık

30 Temmuz'dan sonra 2 milyon 3G abonesine ulaşan Turkcell, yıl sonuna kadar rakamı 3 milyonun üzerine taşımayı hedefliyor.

3G ile iyi anlaştık
 

Ü ; ç ; ü ; ncü ; Nesil Mobil İletişim Sistemleri ' nin ( 3G ) kullanılmaya başladığı 30 Temmuzdan sonraki ilk haftanın ardından 2 milyon 3G abonesine ulaşan Turkcell , yıl sonuna kadar rakamı 3 milyonun ü ; zerine taşımayı hedefliyor .

Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Mü ; dü ; r Yardımcısı Lale Saral Develioğlu , yaptığı aç ; ıklamada , firma olarak 5 yıldır hazırlandıkları ve Tü ; rkiye ' ye gelmesine ö ; ncü ; lü ; k ettikleri 3G teknolojisinin 30 Temmuzdan bu yana kullanıldığını sö ; yledi .

3G teknolojisini kullanan abone sayının kısa sü ; rede arttığını ve ilk hafta sonunda 2 milyonu bulduğunu ifade eden Develioğlu , mü ; şterilerinin mevcut tarifelerinde bir değişiklik olmadan , ü ; cretsiz olarak 3G ' ye geç ; tiğini ve bu yeni teknolojiden yararlanmaya başladığını bildirdi .

Develioğlu , 3G teknolojisiyle birlikte mobil internette ulaşılan yü ; ksek hız sayesinde Tü ; rkiye ' de bireyler ve kurumların kablosuz internet kullanımının yaygınlaştığını dile getirerek , şunları kaydetti :

' 3G ile birlikte aboneler yeni tanıştıkları birç ; ok hizmetten yararlanmaya başladı . Kurumların mü ; şterilerine veya ç ; alışanlarına toplu olarak video gö ; nderebileceği 3G toplu video servisi , 3G saha otomasyon ç ; ö ; zü ; mleri , gö ; rü ; ntü ; lü ; yanıt servisi ve işletmelerin gü ; venlik kameralarını cepten izleyebileceği servisler kurumsal mü ; şterilerimiz tarafından kullanılıyor . Tü ; rkiye ' de teknolojiye yatkın ve mobil interneti kullanmayı seven genç ; bir nü ; fus var . Turkcell mü ; şterilerinin , kendi kullanım alışkanlıklarına ve ihtiyaç ; larına uygun 3G servislerini de hemen kullanmaya başlayacaklarına inanıyoruz . Yıl sonuna kadar 3G abone sayımızın 3 milyonu aşmasını bekliyoruz . '

Avrupa ' da 3G teknolojisinin 2002 yılından beri kullanıldığını ifade eden Develioğlu , ' Bugü ; n baktığımızda Avrupa ' da 3G abone yaygınlığıortalama yü ; zde 20 seviyelerinde . İtalya , İspanya gibi genç ; , dinamik nü ; fuslarda bu oran yü ; zde
30 ' lara ç ; ıkmış durumda . Tü ; rkiye ' de teknolojiyi seven genç ; bir nü ; fus var . 2010 yılında kısa sü ; rede Avrupa oranına erişeceğimizi dü ; şü ; nü ; yoruz ' dedi .