'Tünelin sonunda güneş ışığı var'

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün Türkiye'de son zamanlardaki verilerin ve gelişmelerin, tünelin sonunda bir güneş ışığı olduğunu gösterdiğini söyledi.

'Tünelin sonunda güneş ışığı var'
 

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ' ı ziyareti esnasında Tü ; rkiye ' deki ekonomik gelişmeleri değerlendiren Bakan Ergü ; n , problemlerden ç ; ok fırsatlara odaklanılması gerektiğini kaydetti .

Fırsatların iç ; erisinde ç ; ö ; zü ; m anahtarlarının da bulunduğunun gö ; rü ; lmesi gerektiğini belirten Bakan Ergü ; n , bunun iç ; in toplu harekete ihtiyaç ; duyulduğunu ifade etti .

Bakan Ergü ; n , ' Herkesin elini taşın altına sokmasına ihtiyacımız var . Başka bir ü ; lkemiz yok . Sahiplenmeli ve olan fırsatları insanlarımızın yararına ç ; evirmek iç ; in mü ; cadele etmeliyiz . Var olan sorunlarımızı kaynağı ne olursa olsun ç ; ö ; zmek mecburiyetindeyiz . Tü ; rkiye lü ; zumsuz tartışmalarda zaman kaybedecek bir ü ; lke değildir . Ö ; nemli problemleri olduğu gibi etrafında ö ; nemli gelişmeler olduğu gibi bü ; tü ; n bunların iç ; erisinde ö ; nemli fırsatlar doğuran ve sorumluluğu olan bir ü ; lkedir . Tü ; rkiye ' nin ö ; nemli sorumlulukları vardır . Etrafımızda olup biteni gö ; rmemezlikten gelemeyiz . Gerektiğinde sorumluluk ü ; stlenmeliyiz . Bunun iç ; inde gü ; ç ; lü ; ve birlik beraberlik iç ; erisinde olmamız lazım ' diye konuştu .

Dü ; nyada bir iktisadi bunalım olduğuna dikkat ç ; eken Ergü ; n ' Geç ; tiğimiz hafta ABD ' de de gö ; rdü ; k ki bu bunalım orada da ö ; nemli etkiler bırakmış . Orada da ekonomik bir ç ; ıkış başlamış , yani alınan ö ; nlemler sonuç ; vermeye başlamış . Avrupa ' da da bir kıpırdanmanın olduğu gö ; rü ; yoruz . Ü ; lkemiz de bu durumdan kaynağı kendisi olmasa bile etkilendi . Fakat Tü ; rkiye ö ; nceden aldığı tedbirler ve 2001 krizinden edindiği tecrü ; belerle bu sefer bu sü ; reci daha hızlı bir şekilde atlatma fırsatı elde etmiş oldu . Finans sektö ; rü ; mü ; z ç ; ö ; kmedi ve neredeyse hiç ; etkilenmedi ' diye konuştu .

Gü ; ney ve Gü ; ney Doğu Anadolu bö ; lgelerindeki ihracatç ; ıların bü ; yü ; melerinin aç ; ıkç ; a ortaya ç ; ıktığını belirten Bakan Ergü ; n ' Başka bö ; lgelerdeki ihracatç ; ı firmaların ihracatları dü ; şerken Gaziantep , Osmaniye , Adana , Mersin bö ; lgelerimizdeki ihracatç ; ılarımızın ihracatlarında artışlar meydana geldi . Başka ihracat limanlarından dü ; şü ; şler meydana gelirken Mersin limanında artışların meydana geldiği gö ; rdü ; k . Bu da o bö ; lgenin hitap ettiği coğrafyanın ö ; nemli avantajlar sunduğunu bizlere gö ; stermektedir ' dedi .

Tü ; rkiye ' nin bu yıl , geç ; en yıl sattığı oranda mal sattığını kaydeden Bakan Ergü ; n , şunları sö ; yledi : ' Fakat fiyatlar dü ; ştü ; ğü ; iç ; in yü ; zde 30 ' luk bir kayıp gö ; rü ; nü ; yor . Fakat son birkaç ; aydır ortaya ç ; ıkan tablo , kapasite kullanım oranları , tü ; ketici gü ; ven endeksi , reel kesim gü ; ven endeksi , yeni yatırımların ortaya ç ; ıkması bir takım tablolar ve ihracat rakamlarındaki aydan aya dü ; zelmeler , işsizlik oranlarındaki aydan aya dü ; şmeler , ü ; lkemizde tü ; nelin ucunda bir gü ; neş ışının olduğunu ve bu sü ; reç ; ten herkesten daha hızlı ç ; ıkabileceğini gö ; steriyor . Tü ; rkiye ' de son zamanlarda can sıkıcı olaylarda olabilir . Onları bir kenara koyarsak ü ; lkemizde ç ; ok gü ; zel işlerde oluyor . '

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah , Bakan Ergü ; n ' e dü ; nyaca ü ; nlü ; Karatepe kilimi ile şehrin simgesi olan Osmaniye Yer Fıstığı hediye etti .

( CİHAN )