Tatlıcıları, 11 ayın en tatlı telaşı sardı

Ramazan ayı içerisinde oruçlu insanların kan şekerinin düşmesi ve tatlı isteği oluşması tatlı sektörüne de canlılık getiriyor.

Tatlıcıları, 11 ayın en tatlı telaşı sardı
 

Havaların sıcak olması nedeniyle talepte azalma olacağı dü ; şü ; nü ; lse de tatlıcılar Ramazan ' ı bekliyor . Ramazan gü ; nlerine hazırlanan tatlıcılar bu ayın bereketinden de yararlanmak istiyor .

AdanaTatlıcılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hakkı Başman , Ramazan ' da tatlıya olan talebin arttığını , ancak merdiven altı tatlı ü ; reticilerin haksız rekabet oluşturduğunu sö ; yledi . Bazı mahallelerde kilogramı 3 TL ' ye baklava satıldığını anlatan Başman , ' Fakir halk baklava alamasa da halka tatlı alıyor . Dü ; kkan sahipleri belediyeden ruhsat alıyor devlete vergi veriyor , odaya kaydoluyor . Ancak pikabın iç ; inde , arabanın iç ; inden tatlı satan insanlar var . Bu kişiler sağılğa zararlı ü ; rü ; nler satıyor . Hem de haksız rekabet yapıyorlar ' şeklinde konuştu .

Adana ' İstanbul Kadayıf Dü ; nyası ' sahibi Mehmet Keleş , 11 ayın sultanı Ramazan ' ı , tatlıcılar olarak iple ç ; ektiklernini sö ; yledi . Normal aylara gö ; re 10 kat daha satışların arttığını vurgulayan Keleş , ' Bu dö ; nemde işlerimizi normalden ç ; ok farklı . Ramazan hareketli ve bereketli bir ay . Tatlıya talep ç ; ok yü ; ksek . İnsanların kan şekeri dü ; ştü ; ğü ; iç ; in normalin 10 katı bu talep artıyor . Bu yıl daha da artmasını istiyoruz . ' dedi . Havaların sıcak olmasının satışları etkileyebileceğini anlatan Keleş , ' Oruç ; tutan insanlara tatlı isteği oluştuğu iç ; in bizim de işlerimize yansıyor . 11 ayın sultanı Ramazan ' ı iple ç ; ekiyoruz . ' şeklinde konuştu .

' Ağamoğlu Baklavaları ' sahibi Mehmet Ağamoğlu ise Ramazan ayında satışların iki kat arttığını belirtti . Bu ayda tatlı sektö ; rü ; nde bir canıllık yaşandığını kaydeden Ağamoğlu , Ramazan ' ın manevi ortamında tatlıcıları hakkıyla hizmet edebilmenin heyecanı sardığını aktardı .

Adana ' da 3 şubede hizmet veren ' Tatlıcı Zeki ' markasının sahibi Zeki Altınok ise Ramazan ' da işlerinin ikiye katlandığını sö ; yledi . Altınok , ' Satışlar normal satışların iki katı oluyor . Adana ' da ü ; ç ; şubede hizmet veriyoruz . En ç ; ok baklava ve kadayıfa talep oluyor . Tatlı Ramazan ' ların vazgeç ; ilmez yiyeceği . Oruç ; lu insan , vitrinde tatlı gö ; rdü ; ğü ; nde evine almadan gidemiyor ' dedi .