Siirt Belediyesi Ramazan'ı Türkçe, Kürtçe ve Arapça pankartlarla karşılayacak

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Ramazan ayını Türkçe, Kürtçe ve Arapça hazırlayacakları pankart ve imsakiyelerle karşılayacaklarını belirtti.

Siirt Belediyesi  Ramazan'ı Türkçe, Kürtçe ve Arapça pankartlarla karşılayacak
 

Geleneksel ' Melede ateşi ' ni yakacaklarını ve bu ayda yoksul vatandaşlara kuru gıda yardımında bulunacaklarını dile getiren Sadak , 26-27 Eylü ; l tarihinde de fıstık festivali dü ; zenleyeceklerini aç ; ıkladı .

Siirt Belediye Meclisi toplantı salonunda , Esnaf Sanatkar Odaları Birliği Başkanlığı , Siirt İli ve İlç ; eleri Fıstık Ü ; reticileri Birliği Başkanlığı , Ziraat Odası ve Ç ; iftç ; i Mallarını Koruma Birliği Başkanlığı temsilcileri , mahalle muhtarları ile birlikte basın toplantısı dü ; zenleyen Başkan Sadak , Ramazan ayı ve fıstık festivali hazırlıkları hakkında bilgi verdi .

Sadak , Siirt ' in geleneğinde var olan ve Ramazan ayının mü ; jdecisi ' Melede ateşi ' nin yarın saat 18 . 30 ' da Kızlar Tepesi Parkı ' nda yakılacağını belirtti . Başkan Sadak , ' Bunun dışında Ramazan ayını ü ; ç ; dilde hazırladığımız pankart ve afişlerle karşılayacağız . Ayrıca , bu ayda kurduğumuz bir komisyon tarafından belirlenecek esaslara gö ; re en az 2 bin aileye kuru gıda yardımında bulunacağız . ' dedi .

Fıstık festivali dü ; zenleyeceklerini ve bu festivalin ne Tü ; rk , ne Kü ; rt ve ne de Arap festivali olacağını belirten Başkan Sadak , şunları sö ; yledi : ' Bu festival toplumsal barış festivali olacaktır . Başta Cumhurbaşkanımız , Başbakanımız , DTP Genel Başkanımız , bu alanda bü ; yü ; k emeği geç ; en Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ' ı ve ildeki bü ; tü ; n bü ; rokratları davet edeceğimiz bu festivalde ç ; eşitli yarışmalar , paneller yapılacak . Verilecek resepsiyonda toplumun her kesimini bir araya getirmeye ç ; alışacağız ' diye konuştu .