Rusya, Ukrayna'ya tepkili

Rusya Askeri-Teknik İşbirliği Federal Servisi (FSVTS), Ukrayna'nın kendi ürettiği askeri teknoloji, silah ve mühimmatın Gürcistan'a satışını durdurmasını istiyor.

Rusya, Ukrayna'ya tepkili
 

Rus FSVTS Mü ; dü ; rü ; Konstantin Birü ; linin , İnterfaks haber ajansında yaptığı aç ; ıklamada , ' Bizler Ukrayna ile olan ilişkilerimizi yoluna koymaya ç ; alışıyoruz . Ö ; zellikle silah ve askeri teknolojinin Gü ; rcistan ' a satılmaması konusunu gö ; rü ; şmeler yapılıyor . Fakat gö ; rü ; şmeler ağır aksak ilerliyor ' dedi .
Kısa zaman ö ; ncesinde taşınabilir roket sistemlerinin kontrolü ; hakkında Ukrayna ile sö ; zleşme imzaladıklarını hatırlatan Birü ; linin , buna gö ; re bu tü ; r silahların Gü ; rcistan dahil ü ; ç ; ü ; ncü ; ü ; lkelere sevkiyatının bilinmesi gerektiğini vurguladı .
Geç ; tiğimiz gü ; nlerde , Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigoriy Karasin Rus basınına verdiği demeç ; te , Ukrayna ' nın Gü ; rcistan ' ın en aktif silah tedarikç ; isi konumunda olduğunu sö ; ylemişti . Karasin , Ukrayna yö ; netiminin Gü ; rcistan ' a silah satmasının , Rusya ' nın dostu olmadığının bir gö ; stergesi olarak değerlendirmişti .
Buna cevap olarak Ukrayna ' nın Dışişleri Bakanlığı ' ndan yapılan aç ; ıklamada ise , Rusya ' nın silah satma konusundaki suç ; lamalarını yersiz olduğu ifade edilmişti .
Bu ayın başından Ukrayna ' da temaslarda bulunan Rus yetkililer , Ukrayna ' nın Gü ; rcistan ' a silah satmaması konusunda ikna turlarına devam ediyor . Silah satışında Gü ; rcistan ise Ukrayna ' nın alacağı kararı saygıyla karşılamaya hazır .
Kiev ' in Birleşmiş Milletler ( BM ) iç ; in hazırladığı resmi silah satış raporuna gö ; re , 2008 ' de Ukrayna en ç ; ok Gü ; rcistan ve Kenya ' ya silah satmış .