Mesut Barzani: 'Türkiye'de Kürt-Türk ilişkilerinin iyileşmesi bölgeyi olumlu etkiler'

Irak'ın kuzeyinde bulunan bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Türkiye ile bölge arasında iyileşen ilişkilerin gün be gün daha da geliştiğini söyledi.

Mesut Barzani: 'Türkiye'de Kürt-Türk ilişkilerinin iyileşmesi bölgeyi olumlu etkiler'
 

Erbil ' e gelen ABD Kongresi ve ABD-Kü ; rt Dostluk Grubu ü ; yesi Dana Rohrabacher , Mesut Barzani ile Selahattin kentindeki karargahında bir araya geldi . Basına kapalı olarak gerç ; ekleşen gö ; rü ; şmede Tü ; rkiye ' deki Kü ; rt aç ; ılımında ele alındığı ifade edildi .

Yapılan aç ; ıklamaya gö ; re , Tü ; rkiye ile Kü ; rt bö ; lgesi arasındaki ilişkilerin de değerlendirildiği gö ; rü ; şmede Barzani ' Kü ; rdistan Bö ; lgesi ile Tü ; rkiye Cumhuriyeti devleti arasındaki ilişkiler gü ; n be gü ; n gelişmektedir ' dedi . Tü ; rkiye ' de başlatılan ' Kü ; rt aç ; ılımı ' sü ; recini de değerlendiren Mesut Barzani , ' Tü ; rkiye ' de Kü ; rt-Tü ; rk ilişkileri iyileşirse , bö ; lgenin durumu daha da iyi olur . Bu gelişmeler , bö ; lgeyi olumlu etkiler . ' şeklinde konuştu .

Rohrabacher ise seç ; imlerde tekrar bö ; lge başkanı seç ; ilen Barzani ' yi kutladığını ifade ederek , ' Kü ; rt halkı kahraman ve yaşama bağlı olan bir halktır . Kü ; rt halkının yaşadığı trajedileri başka bir halk yaşamış olsaydı yok olurdu . Bunca trajediye rağmen ayakta kalmayı başaran Kü ; rt halkı kendi vatanlarına aşık ve yenilikç ; i bir halk . Amerikan ve Kü ; rt halkının ortak bir geleceği var . ' değerlendirmesini yaptı .

Rohrabacher , ABD yö ; netiminin Kü ; rt bö ; lgesinde bir konsolosluk aç ; ması gerektiğini de sö ; zlerine ekledi .