Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye 25-30 yılını Güneydoğu'daki problem için heba etti

Kürt açılımını önemli bulduğunu belirterek, Türkiye'nin 25-30 yılının problemlere harcandığını ve heba olduğunu söyleyen Mehmet Şimşek, Gaziantep'te 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren fabrikaları gezdi. İşçilerle yemek yiyen Şimşek, sanayicilerin sorununu dinledi.

Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye 25-30 yılını Güneydoğu'daki problem için heba etti
 

Gü ; rteks Tekstil ve Naksan Plastik fabrikalarını gezen Şimşek , fabrika ç ; ıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı .
Gazetecilerin , ' Kü ; rt aç ; ılımının bö ; lge ekonomisine getirilerinin ne olacağı ' yö ; nü ; ndeki sorusunu cevap veren Şimşek , Tü ; rkiye ' nin yıllarını bö ; lgedeki sorunu ç ; ö ; zmek iç ; in heba ettiğini , bu nedenle aç ; ılıma ç ; ok ö ; nem verdiğini ifade etti .
Şimşek , ' İşin ekonomi ayağına gelince tabi ki bu bir sü ; reç ; , bu sü ; recin bir parç ; ası olarak aslında biz zaten bu bö ; lgeye ç ; ok ciddi şekilde destek veriyoruz . Gerek GAP kapsamında , gerekse ö ; bü ; r tü ; rlü ; ç ; ok ö ; nemli yatırımlar yapma başladık . GAP deyince akla sulama gelir değil mi? 2007 yılında sulama iç ; in ayırdığımız bü ; tç ; e ile 2009 arasında ç ; ok ciddi artış oldu . En az 9 kat artmıştır . Biz devlet olarak şunu yapacağız ; altyapısı , eğitimi ve sağlığı ile bu bö ; lgeyi geliştireceğiz ' diye konuştu .
Bö ; lgenin gelişmesi iç ; in gü ; venin tesis edilmesi gerektiğini kaydeden Şimşek , bu bö ; lgede gü ; ven tesis edilebilirse ve huzur sağlanabilirse yatırımcıların geleceğe gü ; venle bakabilmelerinin sağlanacağını ifade etti .
Gü ; ven ve huzurla sanayicinin bö ; lgeye yatırım yapabileceğini vurgulayan Şimşek , yatırımlarla birlikte bu bö ; lgenin potansiyelinin ciddi bir şekilde artacağını dile getirdi .
Şimşek , ' Bö ; lgede huzurun tesis edilmesiyle , bö ; lge olarak Tü ; rkiye olarak bir bü ; tü ; n olarak hepimiz daha iyi bir noktaya geliriz . Tü ; rkiye gelişir . Onun iç ; in bizim yapabileceklerimiz var . Bu aç ; ılımın ö ; nemi ç ; ok bü ; yü ; k . Tabi iş sadece altyapı ile sınırlı değil , iş sadece bazı yatırımlarla sınırlı değil . Ç ; ok geniş bir proje , ç ; ok geniş bir aç ; ılım , geniş bir sü ; reç ; olarak bakmak lazım . Bu bir gü ; nlü ; k olay değildir , bunu bir sü ; reç ; olarak değerlendirirseniz bence ç ; ok daha rasyonel zemine oturtmuş olursunuz ' dedi .
Ü ; RETİMDE GEÇ ; EN SENEYE GÖ ; RE CANLANMA VAR
Şimşek , ü ; retimde geç ; en seneye gö ; re canlanma olduğuna işaret ederek , bu canlanmanın sadece Gaziantep ' te değil , her yerde olduğunu dile getirdi .
En kö ; tü ; dö ; nemin geride kaldığını vurgulayan Şimşek , şunları sö ; yledi : ' Kü ; resel bir kriz var , tabiî ; ki Tü ; rkiye ile sınırlı değil . Ama inşallah kö ; tü ; dö ; nem geride kalıyor . Her geç ; en gü ; n Tü ; rkiye krizi atlatıyor , toparlanıyor . İnşallah ö ; nü ; mü ; zdeki dö ; nem bu sü ; reci hızlandıracak adımlar atacağız . Bu adımları , teşvik sistemi , kredi garanti mekanizması ve yeni istihdam politikaları olarak sıralayabiliriz . Bizim derdimiz vatandaşa daha fazla iş ve aş . Bunu da yapanların ö ; nü ; nü ; aç ; mak bizim gö ; revimiz . '
Şimşek , fabrika gezilerin ardından memleket derneklerini ziyaret iç ; in şehir merkezine geç ; ti .