Hollanda polisi, Türk işçiyi hastanelik etti

Belçika'da Mikail Tekin isimli Türk'ün cezaevinde işkence sonucu öldürülmesinin ardından, Türklere yönelik bir şiddet olayı da Hollanda'da ortaya çıktı. Hollanda polisi, 30 yıldır Hollanda'da yaşayan Ardahanlı Ayhan Erbudak'ın belini kırdı. Erbudak, 7 hafta 'iş göremez raporu' aldı.

Hollanda polisi, Türk işçiyi hastanelik etti
 

Edinilen bilgiye gö ; re , geç ; tiğimiz pazar gü ; nü ; meydana gelen olayda , hafta sonları ek iş olarak Beverwijk kentinde bir otoparkta bekç ; ilik yapan Ayhan Erbudak , Hollandalı bir otobü ; s şofö ; rü ; nü ; n park parası ö ; dememesi ü ; zerine polisi aradı . Olay yerine gelen polisler , ' Bu kadar kü ; ç ; ü ; k bir mesele iç ; in polis ç ; ağrılır mı? ' diyerek Erbudak ' a tepki gö ; sterdi .

Hollandalı otobü ; s şofö ; rü ; nü ; n fatura istediği Erbudak ' ın , ' Şu an yetkili kişi burada değil , adresinizi bırakın biz gö ; nderelim . ' sö ; zleri ü ; zerine polis , ' vergi kaç ; ırıyorsun , haksız kazanç ; elde ediyorsun ' suç ; lamasında bulundu . Polisler , otobü ; s şofö ; rü ; ne ' para ö ; demene gerek yok ' diyerek gö ; ndermek istedi .

Erbudak ' ın bu duruma tepki gö ; stermesi ü ; zerine 1 ' i kadın 2 polis memuru Tü ; rk otopark bekç ; isinin ü ; zerine ç ; ullanarak , yere yıktılar . Polisler , kafasını bir otomobilin altına soktukları Erbudak ' ın ü ; zerine oturdular .

Olaya tanık olan Erbudak ' ın eşi Saniye Erbudak ' ın , yalvarmasına sinirlenen polisler , ' Defol , yoksa seni de gö ; zaltına alırız ' diye tehdit ettiler . Polisler , Saniye Erbudak ' tan yere dü ; şü ; rdü ; kleri gö ; zlü ; klerin ü ; zerine basmamasını da isteyerek , ' O gö ; zlü ; kler sizden değerli . Sakın kırma! ' diye alay ettiler .

Arbede sırasında bel kemiği kırılan Ayhan Erbudak ' ın , ' Canım acıyor nefes alamıyorum ' sö ; zlerine , ' Sen bunu hak ettin ' diye karşılık veren polisler , Tü ; rk otopark bekç ; isini tutuklayıp o halde karakola gö ; tü ; rdü ; ler .

Karakoldaki ifadesinin ardından serbest bırakılan Ayhan Erbudak , belindeki kırık nedeniyle 2 gü ; n boyunca hastanede yattı . Felç ; olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Erbudak ' a 7 hafta iş gö ; remez raporu verilirken , Erbudak hastaneden ç ; ıktıktan sonra , kendisini darp eden polisler hakkında şikâ ; yette bulundu .

Erbudak ' ı arayan Eyalet Polis Şefi , ' Karşıdaki kişi suç ; lu bile olsa polisin bu şekilde davranmaya hakkı yok ' diyerek ö ; zü ; r dilerken , Polis Sö ; zcü ; sü ; Dick Van Egmond da , ' Bu kadar ağır yaralandığını bilmiyorduk , korktuk ' dedi .

' TAMAMEN IRKÇ ; ILIK '

Ayhan Erbudak , 30 yıldır yaşadığı Hollanda ' da hiç ; bir suç ; a karışmadığını belirterek , ' Hakkımı aramak iç ; in polis ç ; ağırdım , iki kez mağdur oldum . Polisin yaptığı tamamen ırkç ; ılık ' diye konuştu .

Erbudak , belinin kırılmasına neden olan polislerin cezalandırılması iç ; in tü ; m yasal haklarını kullanacağını belirtirken , olaya tanık olan eşi Saniye Erbudak da , olaydan sonra psikolojisinin bozulduğunu ve gü ; nlerdir uyku uyuyamadığını anlattı .

Ayhan Erbudak ' ın belinin kırıldığı yerde 1 ay ö ; nce de bir Afganistanlı mü ; ltecinin polisin sert mü ; dahalesi sırasında kalp krizi geç ; irerek ö ; ldü ; ğü ; ö ; ğrenildi . ( CİHAN )