Havai fişek kullanımında dikkat

Gümüşhane Emniyet Müdürü Kamil Şanlı, son zamanlarda ilde özel günlerde havai fişeklerin kullanımında önemli artışlar olduğunu belirterek, bu maddelerin kullanımı konusunda kurallara uymayanlara ceza verileceğini söyledi.

Havai fişek kullanımında dikkat
 

Kamil Şanlı , yaptığı aç ; ıklamada , havai fişeklerin izinsiz , zamansız veya uygunsuz kullanımının halkta korku , heyecan ve panik yaşattığını vurgulayarak , bu durumun can ve mal gü ; venliğini tehlikeye dü ; şü ; rdü ; ğü ; nü ; ifade etti .

Oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddelerin satışını sadece prioteknik madde ü ; reticileri ve birinci grup perakende av bayileri ile prioteknik madde satış izni bulunanların yapabileceğinin altını ç ; izen Şanlı , ' Kullanımını ise A sınıfı ateşleyici yeterlilik belgesine sahip olanlar bir gü ; n ö ; nceden mü ; lki amirlikten izin alarak kullanabilirler . Havai fişek , maytap ve benzeri patlayıcı maddeleri kullanmak , ateşlemek gibi benzeri faaliyetler yollarda oturma alanlarında yapılamayacak , patlayıcı ve kimyasal madde depolama alanlarının yakınlarında atılmasına mü ; saade edilmeyecek . Patlayıcı maddelerle av malzemesi ve benzerlerinin ü ; retimi , ithali , taşınması saklanması , depolanması , kullanılması usul ve esaslarına uygun davranmayanlar hakkında Kabahatler Kanunu ' nun ilgili maddeleri uyarınca işlem yapılacak ' diye konuştu .