Dişçiler Ramazan mesaisinde

Ramazan ayı öncesinde ağız ve diş tedavi merkezlerinde yoğunluk yaşanıyor. Ramazan'da huzurlu bir şekilde oruç tutmak isteyenler çürük dişlerini ve kanayan diş etlerini tedavi ettirmek için tedavi merkezlerinin yolunu tutuyor.

Dişçiler Ramazan mesaisinde
 

Ramazan ö ; ncesinde tam kapasiteyle ç ; alışan tedavi merkezleri , yoğunluğu hafifletmek iç ; in hastalara ç ; eşitli alternatifler sunuyor . Bağcılar ' da bulunan Haspitadent Ağız ve Diş Tedavi Merkezi Başhekimi Selç ; uk Ö ; zbö ; lü ; k Ramazan ayında iftardan sonra tam kadro ile mesai yapma kararı aldıklarını , hastalara iftardan sonra tedavi olma imkanı sunduklarını sö ; yledi .
Oruç ; lu bir şekilde dişç ; iye gitmekten ç ; ekinen vatandaşlar , Ramazan ö ; ncesinde diş bakımlarını ve tedavilerini yaptırmaya başladı . Dişleriyle sorunu olan vatandaşların bir an ö ; nce bu tedaviyi olmak istemesi , diş merkezlerinde yoğunluğa neden oldu . Diş hekimleri , vatandaşların oruç ; luyken diş eti kanaması ve tedavi sırasında kullanılan ç ; eşitli kimyasalların orucu bozmasından korktukları iç ; in Ramazan ' da diş hekimine gitmeyi tercih etmediklerini sö ; yledi .

Diş Hekimi Birol Altundaş , son gü ; nlerde yoğun bir şekilde diş tedavisi yaptıklarını belirterek , vatandaşların ramazan hassasiyetlerinin yoğunluğa neden olduğunu sö ; yledi . Gelen hastaların daha ç ; ok diş eti tedavisi ve kanal tedavisi yaptırdıklarını sö ; yleyen Altundaş , vatandaşların bu şekilde Ramazan ayında karşılaşabilecekleri diş sorunlarını ö ; nceden ortadan kaldırmaya ç ; alıştıklarını dile getirdi .

Bağcılar Haspitadent Ağız ve Diş Tedavi Merkezi Başhekimi Selç ; uk Ö ; zbö ; lü ; k ise , vatandaşlar arasında diş ç ; ekme ya da diş tedavisinin orucu bozduğu yö ; nü ; nde ç ; eşitli gö ; rü ; şler paylaşıldığını belirterek , işini sağlama almak isteyenlerin Ramazan ' dan ö ; nce diş tedavilerini yaptırdığını ifade etti . Diş bakımı ve tedavisi iç ; in yaz aylarının daha ç ; ok tercih edildiğini aktaran Ö ; zbö ; lü ; k , Ramazan ayının da yaza gelmesiyle birlikte yoğunluğun bir kat daha arttığını sö ; yledi . Oruç ; luyken diş tedavisinden kaç ; ınan vatandaşlar iç ; in alternatif bir ç ; alışma programı uygulama kararı aldıklarını belirten Ö ; zbö ; lü ; k , ' Normal zamanda gü ; ndü ; z ç ; alışan doktorlarımıza ve diğer ç ; alışanlarımıza gece mesai yaptıracağız . İftardan sonra tam kadro olarak hastanemizde hizmet verme kararı aldık . Bu şekilde oruç ; lu iken diş rahatsızlığı olanların aynı gü ; nü ; n akşamında dişlerini tedavi ettirebilecekler ' dedi .


' RAMAZAN ' DA DİŞLERİNİZİ FIRÇ ; ALAMAYI İHMAL ETMEYİN '


Ramazan ayında doğru beslenmenin mideyi ilgilendirdiği gibi dişleri de yakından ilgilendirdiğine dikkat ç ; eken Başhekim Selç ; uk Ö ; zbö ; lü ; k , sahurdan ve iftardan hemen sonra dişlerin fırç ; alanması gerektiğini sö ; yledi . Ramazan ayında asitli iç ; ecekler ve tatlının ç ; ok tü ; ketildiğini vurgulayan Ö ; zbö ; lü ; k , ' Tü ; ketilen bu gıdalar tedbir alınmazsa dişlere bü ; yü ; k zararlar verebilir . Ağızda ve midede kokuya yol aç ; abilir . Dişlerin ç ; ü ; rü ; mesini hızlandırabilir . Dolayısıyla bu gıdaları az tü ; ketmeli ve tü ; kettikten sonra dişler fırç ; alanmalı ' diye konuştu . Ö ; zbü ; lü ; k , sahurdan ve iftardan sonra gü ; nde iki kez dişleri fırç ; alamanın diş temizliği iç ; in yeterli olacağını da belirtti .