AVEA'nın 'her yöne sınırsız' kampanyası mahkemelik

AVEA'nın 'Her Yöne Sınırsız' tarifesinde yaptığı değişiklikleri 'tüketici haklarını ihlal' olarak değerlendiren Tüketiciler Birliği, vatandaşların mağdur edildiği gerekçesiyle konuyu yargıya taşıyor.

AVEA'nın 'her yöne sınırsız' kampanyası mahkemelik
 

Başvuru Merkezi Başkanı Aydın Ağaoğlu ; AVEA ' nın , tarife kapsamındaki taahhü ; tlerinden vazgeç ; mekle tü ; ketici haklarını ihlal ettiğini belirterek , bu hukuksuzluğu , mağdur edilen tü ; keticilerle birlikte yargıya taşımak iç ; in gerekli ç ; alışmaları başlattıklarını kaydetti .

Aynı firmaya ' Her Yö ; ne Sınırsız 55 TL ' diyerek , abone sayısını artırırken , Tü ; ketici Kanunu ' nun 12 . maddesini ihlal ettiği iç ; in yanıltıcı reklam nedeniyle 60 bin TL para cezası kesildiğini hatırlatan Ağaoğlu , ' Her Yö ; ne Sınırsız ' denilerek aldatılan , diğer operatö ; rlerin abonesi on binlerce tü ; keticinin mevcut aboneliğini sonlandırarak , numarasını AVEA ' ya taşıdığını kaydetti . AVEA ' nın , şimdi de Tü ; ketici Kanunu ' nun 4 A ve 6 . maddelerini yok sayarak , 40 bin tü ; keticinin tarifesini yasalara aykırı şekilde değiştirdiğini aktaran Ağaoğlu , ' Tarife kapsamında her yö ; ne on bin dakika gö ; rü ; şme olanağı verilmişken , 24 Temmuz ' dan itibaren ' makul kullanım esasları ' gibi soyut bir tanımlama ile tü ; keticilere verilen sü ; re taahhü ; tleri iptal edildi . Aboneler Her Yö ; ne Sınırsız 1000 tarifesine aktarıldı . Literatü ; rde yeri olmayan makul kullanım esasları ( ! ) ile tü ; keticiler cezalandırılırken , taahhü ; tlerinden dö ; nen AEVA tü ; ketici haklarını bir kez daha ihlal etmiştir ' dedi .

AVEA abonesi on binlerce tü ; keticinin onayı olmaksızın tarife geç ; işi yapıldığını anımsatan Ağaoğlu , ' Ü ; stelik birç ; ok aboneden ç ; eşitli miktarlarda ara ö ; deme istenmesi , yü ; ksek bedelli faturalar dü ; zenlenmesi , hatların kapatılması tü ; keticileri ç ; ileden ç ; ıkartmıştır . Tü ; keticiler Birliği , bu hukuksuzluğu , mağdur edilen tü ; keticilerle birlikte yargıya taşımak iç ; in gerekli ç ; alışmalarını başlatmış bulunmaktadır . ' ifadelerini kullandı .

( CİHAN )