Kuralkan Grubu'ndan dizel motorlu motosiklet

Yerli motosiklet üreticisi Kuralkan Gurubu, dizel motorlu motosiklet TİGER D-TECH 350 projesinin son aşamalarına geldiğini bildirdi. Geliştirilen dizel motorlu motosikletin başta kuryeler olmak üzere ticari kullanımlara hitap edeceği ifade ediliyor.

Kuralkan Grubu'ndan dizel motorlu motosiklet
 

Kuralkan Gurubu Tü ; rkiye ' de ilk yerli dizel motorlu motosiklet ü ; zerinde 2 yıl ö ; nce ç ; alışmaya başladı . 2 yıl boyunca motosiklet ü ; zerinde yapılan yatırımlarla motosiklet hem motor teknolojisi hem de ergonomik olarak arzu edilen safhaya geldi . Yerli mü ; hendis ve teknikerlerle geliştirilen TIGER D-TECH 350 , 200 kilo ağırlığında , 8 hp gü ; cü ; nde ve 100 km ' de 2 litre dizel yakıt tü ; ketiyor . 18 litre yakıt tankına sahip motosiklet hava soğutmalı ve 350 cc ' lik tek silindir 4 zamanlı bir motora sahip .

Şirket genel mü ; dü ; rü ; Sait Kuralkan , yaptığı yazılı aç ; ıklamada , dizel motosiklet ü ; zerinde 2 yılı bulan ç ; alışmalarının son haline geldiğini belirtti . Kuralkan , şö ; yle devam etti : ' ' Tü ; rkiye ' de yakıt en ö ; nemli gider kalemi . konu motosiklet bile olsa kullanıcılar iç ; in ilk kriter yakıt gideri . Petrol fiyatlarının yurt dışına gö ; re Tü ; rkiye ' de yü ; ksek oluşu nedeni ile yakıt teknolojisine odaklandık . Benzinli motorların yanısıra dizel motosiklet ü ; zerinde ç ; alışmaya başladık . Iki yılda arzu ettiğimiz noktaya getirdik . Bundan sonrasında ü ; retimine yö ; nelik ç ; alışmalar ü ; zerinde duracağız . Geliştirme safhasında yerli ve yabancı tedarikç ; ilerle işbirliği yaptık . ' '

Kuralkan , dizel motorlu motosikletin fiyatının ü ; retim ve geliştirme maliyetlerinin netleşmesinden sonra aç ; ıklanacağını bildirdi .