Gaziantep, Kilis ve Halep uluslararası platformda

Gaziantep, Kilis ve Halep'in önemli görülen kültürel varlıkları uluslararası platformda tanıtılacak.

Gaziantep, Kilis ve Halep uluslararası platformda
 

Naksan Holding ' in yerel ortak olarak destek verdiği proje VR ( Sanal Gerç ; eklik ) uygulamaları ve sınır illerini kapsayan yayın portalı ile Gaziantep , Kilis ve Halep illerini tanıtmayı hedefliyor .

Proje hakkında aç ; ıklama yapan Naksan Holding Yö ; netim Kurulu Ü ; yesi Bahaeddin Nakıboğlu , Suriye ile ilişkilerin ç ; ok yö ; nlü ; gelişme kaydettiğine dikkat ç ; ekerek , Gezgin Projesi ile Gaziantep ve Kilis illerinin yanı sıra Halep ' in de tanıtılacağını ifade etti .

Naksan Holding olarak , kü ; ltü ; rel mirasının paylaşımı , yaygınlaştırılması ve korunması ile ilgili uygulamaların teşvik edilmesi gerektiğine inandıklarını belirten Nakıboğlu , ' Gezgin projesine destek verme kararı aldık . Halep ' teki 41 eserin tespitine yö ; nelik ç ; alışmalarımız sü ; rü ; yor . Tarihi ve kü ; ltü ; rel değerlerimizin gelecek nesillere aktarılması ve tanıtımına yö ; nelik projelere desteğimiz devam edecek . İl Kü ; ltü ; r ve Turizm Mü ; dü ; rlü ; ğü ; , Vakıflar Bö ; lge Mü ; dü ; rlü ; ğü ; , Gaziantep Ü ; niversitesi ve Proje Koordinasyon biriminden uzmanların katılımları ile oluşturulan kü ; ltü ; r komisyonu Halep ' te tarihi ve kü ; ltü ; rel değeri bulunan 41 eseri tespit etmek ü ; zere ç ; alışmalarını sü ; rdü ; rü ; yor . ' diye konuştu .

Nakıboğlu , 41 eserin tespit edilmesinin ardından , ziyaretç ; ilerin mekâ ; nı 3 boyutlu algılamasını sağlayacaklarını kaydetti . Nakıboğlu , gerç ; eklik hissi veren VR uygulamaları ile Gaziantep , Kilis ve Halep ' te yer alan ve tarihi-kü ; ltü ; rel zenginlik olarak nitelendirilen cami , han , hamam gibi vakıf eserlerinin tanıtımına yer verileceğini dile getirdi .

Proje kapsamında Halep ' teki eserler ile ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı tanıtım rehberi ve kent krokisi hazırlanacağını aktaran Nakıboğlu , ' Naksan Holding , Kü ; ltü ; r ve Turizm Bakanlığı ve Vakıflar Gaziantep Bö ; lge Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' nü ; n yerel ortak olarak destek verdiği , Sertaç ; Tanıtım ' ın ev sahipliğini ü ; stlendiği kü ; ltü ; r projesi ' Gezgin ' , iki ü ; lke arasında kü ; ltü ; rel diyaloğun kuvvetlendirilmesine katkı sağlamayı amaç ; lıyor . ' şeklinde konuştu .