Başbakanlık korumalarına özel jeep

Başbakanlık konvoyundaki güvenliğin artırılması için Ford Mondeo'ların yerine Dünyanın en güçlü arazi araçlarından biri olan ABD malı GMC Yukon cip alınacak.

Başbakanlık korumalarına özel jeep
 

Başbakan Tayyip Erdoğan ' ın araç ; konvoyunda gü ; venlik tedbirleri artırılıyor . Erdoğan ' ın konvoyundaki binek araç ; ların yerine ABD ' den 10 adet GMC cip sipariş edilirken fabrika ü ; retim yapmadığı iç ; in bu araç ; lar ö ; zel istek ü ; zerine bulundu . Dü ; nyanın en gü ; ç ; lü ; arazi araç ; larından biri olan GMC Yukon ' un , yaklaşık 250 bin lire olan fiyatı , Başbakanlık ' a tanınan vergi indirimiyle 100 bin liraya dü ; şecek . Başbakanlık 10 cip iç ; in toplam 1 milyon lira ö ; deyecek . Yeni alınacak cipler , Başbakan Erdoğan ' ın konvoyunda şu anda mevcut Ford Mondeo araç ; ların yerine kullanılacak .

HER EKİPTE 4 JEEP
Her ekipte 4 cip yer alacak ve bu ciplerin ikisi Başbakan Erdoğan ' ın makam aracının ö ; nü ; nde , ikisi ise arkasında sağlı sollu yer alacak . İki ayrı ekipte 4 ' er cip bulunacak , diğer 2 cip ise yedek olacak ya da Başbakan Erdoğan ' ın konvoyu iç ; in İstanbul ' a gö ; nderilecek . Devlet Malzeme Ofisi ü ; zerinden satın alınan GMC cipler , ö ; zel sipariş olduğu iç ; in 4 ay iç ; inde teslim edilecek .