Alman hastalar Kayseri'ye Türk doktorlar Almanya'ya

Kayseri Özel Avrupa Hastanesi, Dünya Hastanesi ve Vivani Türk Sağlık, ortaklık ve işbirliği anlaşması imzaladı.

Alman hastalar Kayseri'ye Türk doktorlar Almanya'ya
 

Alman sağlık firması , yapımı devam eden Dü ; nya Hastanesi ' nin yü ; zde 10 hissesini satın alarak ortak olurken , Avrupa Hastanesi ' yle de hasta değişimi yapacak . Ayrıca , Avrupa Hastanesi personeli , periyodik olarak Almanya ' ya giderek Vivani Sağlık Grubu bü ; nyesindeki hastanelerde eğitim alacak .

İmza tö ; reninde konuşan Avrupa Hastanesi Başhekimi Dr . Erol Bedir , hastane olarak yaptıkları başarılı ç ; alışmalar sonucu bugü ; ne kadar birç ; ok ortaklık teklifi aldıklarını sö ; yledi . En cazip teklifin Almanya ' dan geldiğini belirten Erol Bedir , ' Hizmetlerimize yenisini ekliyoruz . Bu kapsamda Almanya ' nın kö ; klü ; sağlık firması Vivani ile el sıkıştık . Anlaşma ç ; erç ; evesinde yapımı sü ; ren iştirakimiz Dü ; nya Hastanesi ' nin yü ; zde 10 hissesini onlara devrettik . Avrupa Hastanesi olarak eğitim ve hasta alışverişi konusunda işbirliği yapacağız . Onların sağlık alanındaki tecrü ; belerinden , bilgilerinden istifade edeceğiz ' dedi .

Vivani Tü ; rk Hastaneler Grubu yetkilisi Heinz Harant ise Almanya ' daki Tü ; rk dostları aracılığıyla Kayseri ' ye son yıllarda birkaç ; kez geldiğini , bu ziyaretlerde şehir hakkında gü ; zel izlenimler edindiğini ifade etti . Kayseri ziyaretleri sırasında Dr . Erol Bedir ' le tanıştığını anlatan Harant , gö ; rü ; şmeler sırasında işbirliği ve ortaklık anlaşmasının doğduğunu dile getirdi . Ortaklık ve işbirliği anlaşması sü ; recinde zaman zaman tatlı gerginlikler yaşadıklarını da belirten Harant , anlaşmayla Tü ; rk doktorların Almanya ' da eğitim imkanına kavuşacaklarını , Almanya vatandaşlarının da Kayseri ' de tedavi olabileceklerini kaydetti . Harant , ö ; zellikle hastaların rehabilitasyonu alanında ortak ç ; alışma yapmayı planladıklarını aktardı .

Tö ; renin son bö ; lü ; mü ; nde Başhekim Bedir ile Vivani Tü ; rk Hastaneler Grubu yetkilisi Heinz Harant , işbirliği ve ortaklık anlaşmasını birlikte imzaladı . İmza tö ; renine ; dü ; nyada ilk kez kol naklini yapan Prof . Dr . Edgar Biemer ve Avrupa ' nın ö ; nde gelen sigorta şirketi DAK ' ın Yö ; netim Kurulu Başkanı Herr Mrodzeck de katıldı . Prof . Dr . Biemer , ilk kol naklini nasıl gerç ; ekleştirdiğini anlattı .