AK Parti Ağrı Milletvekili Kaya: Kürt aç

AK Parti Ağrı Milletvekili Cemal Kaya, şartlar ne olursa olsun Kürt açılımının sonuçlandırılacağını söyledi.

 

Ağrı ' nın Diyadin ilç ; esine giden Cemal Kaya , Diyadin Belediye Başkanı Celal Tanrıverdi ' yi ziyaret etti . Belediye girişinde Başkan Tanrıverdi tarafından karşılanan Kaya ve beraberindekiler , makama geç ; erek ilç ; enin sorun ve sıkıntıları hakkında bilgi aldı .
' Bizim yol ve su problemimiz var ama biz ö ; ncelikle hü ; kü ; metin kü ; rt aç ; ılımı ile ilgili dü ; şü ; ncelerini bilmek istiyoruz . ' diyen Başkan Tanrıverdi ' ye cevap veren Kaya , kü ; rt aç ; ılımının mutlak suretle sonuç ; landırılması gerektiğini ifade ederek , ' Kü ; rt sorunu şimdi ç ; ö ; zü ; lmezse 50 yıl daha uzar . Partimiz bö ; lge milletvekilleri ile sü ; rekli gö ; rü ; şmeler yapıyor . Ciddi bir provoke olmazsa yani batıda bir eylem , bü ; yü ; k bir olay olmazsa sorun aşılacak . Bu aç ; ılım ile belki ç ; ok bü ; yü ; k bir oy kaybına uğrayacağız . Şartlar ne olursa olsun başlatılan sü ; reç ; bitirilecektir . ' diye konuştu .
Diyarbakır ' da annelerin bir araya gelmesinin ç ; ok gü ; zel bir olay olduğunu vurgulayan Milletvekili Kaya , ' Bunun devamının olması gerekir . Annelerin gö ; zyaşları ve vicdanları ü ; zerine siyaset yapılmamalı . Teşkilatlarımız Tü ; rkiye ' nin her bö ; lgesinde sü ; rekli şehit ve gazi aileleri ile toplantılar yapıyor . Bö ; lge insanına ve bö ; lgede ç ; alışan bü ; rokratlara ç ; ok ciddi gö ; revler dü ; şü ; yor ' dedi .