Obama, 11 yaşındaki gazeteci ile görüştü

Damon Weaver, henüz 11 yaşında. Ama dünya çapında ABD Başkanı Barack Obama ile röportaj yapmak için sıraya giren gazetecilerin önüne geçti.

 

Rö ; portaj sonrasında Obama iç ; in ' normal bir insan ' diyen kü ; ç ; ü ; k gazeteci , ABD liderine ö ; zellikle eğitimle ilgili sorular yö ; neltti . Aylardır ABD başkanıyla rö ; portaj yapabilmek iç ; in uğraşan , Weaver , ö ; ğrencisi olduğu Florida ' daki Kathryn Cunningham ilkokulunun televizyon kanalı iç ; in Obama ile rö ; portaj yapma şansına ulaştı .
Obama , başkanlığın nasıl bir iş olduğu sorusuna , ' Ç ; ok heyecanlı . Ç ; ok fazla iş var . Bazen biraz yoruluyorsan , ama hergü ; n insanlara yardım edebilme imkanına sahipsin ' diye yanıtladı .

Obama ' ya ' Okul yemeklerini daha iyi yapamaz mısınız? ' diye soran kü ; ç ; ü ; k gazeteci , eğitim konusuna odaklandı . Obama da eğitim konusundaki planlarından bahsederek , 8 Eylü ; l ' de bu konuda kapsamlı bir konuşma yapmayı planladığını kaydetti .

Weaver , Obama ' ya ' Okulda başka ö ; ğrencilerin rahatsızlık veren hareketlerine maruz kaldınız mı? ' diye sordu .

Obama bu soruyu , ' Okulda bana ç ; ok fazla kabadayılık yapan olmadı , yaşıma gö ; re epey iriydim ' diye yanıtladı . Sö ; yleşinin sonunda Obama kendisine ' Sizinle rö ; portaj yaptım , peki benim mail arkadaşım olur musunuz? ' diye soran Weaver ' a teşekkü ; r etti .