Kılıçdaroğlu, Başbakan'a fıkrayla yüklendi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, anlattığı fıkrayla Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Kılıçdaroğlu Ordu ve Bolu valilerini de 'çağdışı adam' olarak tanımladı.

 

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıç ; daroğlu , anlattığı fıkrayla Başbakan Erdoğan ' a yü ; klendi . Kılıç ; daroğlu Ordu ve Bolu valilerini de ' ç ; ağdışı adam ' olarak tanımladı .
Kılıç ; daroğlu ve Cumhuriyet gazetesi Ege Temsilcisi Serdar Kızık , 6 . Akç ; ay-İda Kü ; ltü ; r ve Sanat Şenliği kapsamında dü ; zenlenen ' Tü ; rkiye ' nin Gerç ; ekleri ' konu konulu panele konuşmacı olarak katıldı . Katılımcıların protesto alkışlarıyla salona giren Kılıç ; daroğlu ö ; nce katılımcılardan ö ; zü ; r diledi , daha sonra da salonda gerilen havayı yumuşatmak iç ; in bir Karadeniz fıkrası anlattı .
Kılıç ; daroğlu ' nun anlattığı ve salondan bü ; yü ; k alkış alan fıkra şö ; yle : Başbakanımız Trabzon ' a , bir ilkö ; ğretim okuluna gidiyor . Ö ; ğretmen ö ; ğrencilere diyor ki , ' Ç ; ocuklar , ü ; lkemizin Başbakanı geldi , ona soru sormak isteyen var mı? ' Temel , biraz ü ; rkerek parmağını kaldırıyor ve , ' Ben soru sorabilir miyim? ' diyor . Ö ; ğretmen , ' Tabii , sor ' diyor . Temel , 3 soru soracağım diyerek ' İstanbul Kızıklı ' daki 5 villayı kim aldı? ' , ' Bu villaların etrafı niye 2 katlı duvarlarla ö ; rü ; lü ; ? ' ' Oğlunuz gemiciği nasıl aldı? ' sorularını yö ; neltiyor . Temel soruları bitirir bitirmez hemen zil ç ; alıyor . Başbakan da , ' Zil ç ; aldı , ikinci derste devam edelim ' diyor . Tekrar derse giriyorlar ve ö ; ğretmen tekrar , ' Ç ; ocuklar Başbakan ' ımıza soru sormak isteyen var mı? ' diyor . Bu kez İdris elini kaldırıyor ve ' Ben ' diyor . Ö ; ğretmeni , ' Sor bakalım ' diyor . İdris , Temel ' in sorduğu ilk 3 soruyu yeniden sorduktan sonra , ' Benim 2 sorum var ' diyor . ' Temel şu anda sınıfta değil , nerededir? Bir ö ; nceki dersimizde niye zil yarım saat ö ; nce ç ; aldı? ' diyor .
Tü ; rkiye ' nin gerç ; eklerini ortaya koyduğu iç ; in bu fıkra ile panele başlamayı uygun gö ; rdü ; ğü ; nü ; sö ; yleyen Kılıç ; daroğlu , Adalet Bakanlığı ' ndaki mü ; fettişlere yasalarda olmayan dinleme yetkisinin de verildiğini ve bu mü ; fettişlerin pek ç ; ok yargıcı dinleyip onların konuşmalarını deşifre ettiklerini iddia etti .
Bunun adı demokrasi mi? diye soran Kılıç ; daroğlu konuşmasını sö ; yle sü ; rdü ; rdü ; : ' Bunun adı ö ; rtü ; lü ; faşizmdir . Ü ; lkede yaşanan krizleri gö ; rmeyen yoksulluğu sefaleti gö ; rmeyen ama Başbakan ' ın sö ; ylemleriyle ü ; lkeyi gü ; llü ; k gü ; listanlık gö ; steren medya var . Ö ; yle bir medya oluşturmak istediler ki her tü ; rlü ; yola başvurdular . Medya ü ; zerinde en ciddi baskı Doğan Grubu ' nun ü ; zerinde var . Mayın yasasını biliyorsunuz . Anayasa Mahkemesi ' ne gittik . Sayın Başbakan ' ın sö ; ylediği lafa bak . ' Efendim bunlar yine Anayasa Mahkemesi ' ne ' gittiler . Sanki biz suç ; işliyormuşuz da Amerikan Anayasa Mahkemesi ' ne başvurmuşuz gibi . Yahu , bu ü ; lkenin anayasa mahkemesi bir anayasal kurum . Oraya başvurmayıp da vatandaşın hakkını korumak iç ; in nereye başvuracağız . Silahlanıp dağa mı ç ; ıkalım . Bunu bile hazmedemeyen bir başbakan var . '
Bolu ve Ordu valilerini ' ç ; ağdışı adam ' olarak tanımlayan Kılıç ; daroğlu ' na , Akç ; ay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu panelin sonunda bir plaket takdim etti .
Cumhuriyet gazetesi Yazarı Hikmet Ç ; etinkaya ' nın , imtiyaz sahibi İlhan Selç ; uk ' un aniden rahatsızlanması nedeniyle panele katılamadığı ö ; ğrenildi .