Hollanda'da bir Türk daha öldürüldü

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Türk iş kadını Arzu Erbaş Çakmakçı'ın öldürülmesinin ardından aynı semtte bir Türk daha evinde ölü bulundu.

 

Ö ; ldü ; rü ; len gencin adının Ufuk Kayakuş olduğu aç ; ıklandı . 28 yaşındaki Kayakuş ' un katil zanlılarının yakalanması iç ; in Hollanda polisi soruşturmayı ç ; ok yö ; nlü ; olarak sü ; rdü ; rü ; rken , Arzu Erbaş Ç ; akmakç ; ı cinayetiyle ilgisi olmadığı tahmin ediliyor .

Hollanda ' da bıç ; aklanarak ö ; ldü ; rü ; len Arzu Erbaş Ç ; akmakç ; ı ise bugü ; n Rize ' nin Muradiye Beldesi ' nde toprağa verildi . Cenaze tö ; reninde Ç ; akmakç ; ı ' nın ailesi ve yakınları bü ; yü ; k acı yaşadı . Ç ; akmakç ; ı ' nın babası Sü ; leyman Erbaş , failinin bulunmasını isterken &ldquo ; Bu katilin değil bir haftada 3 gü ; nde bulunması lazım ç ; ü ; nkü ; eşkâ ; li belli , boyu belli , kilosu belli . Benim kızım kendisini bu millete adamıştır . Karıncayla bile lokmasını bö ; lü ; şen bu insan neden hedef olarak seç ; ildi? yoksa orda hala bir ırkç ; ı politikamı var . Yoksa hala İslam , Mü ; slü ; man dü ; şmanlığımı var&rdquo ; dedi .

Arzu Erbaş Ç ; akmakç ; ı , geç ; en salı gü ; nü ; kendisine ait kreşten ç ; ıkarken 12 yerinden bıç ; aklanarak ö ; ldü ; rü ; lmü ; ştü ; . Olayın faili bulunamazken Hollanda polisi eşinden ayrılan bir Tü ; rk babanın kreşteki ç ; ocuğunu gö ; rmesinin engellenmesi nedeni ile cinayeti işlemiş olabileceği ihtimalini değerlendiriyor . Olayın aydınlatılması iç ; in 30 kişilik bir ekip oluşturuldu .