Atatürk Havalimanı'nda yolcular perişan

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bagaj sistemi çökünce, yolcular perişan oldu.

 

Atatü ; rk Havalimanı ' nda bagajların uç ; ağa ulaştırılmasını sağlayan Bagaj Handling Sistemi ( BHS ) arızalanınca binlerce yolcu perişan oldu . Dış hatlar terminalinde uzun kuyruk oluşturan sıkıntıdan dolayı yolcular uç ; aklarını kaç ; ırma telaşı yaşadı . Seferlerdeki gecikmeler tepki toplamamak iç ; in elektronik panolara yansıtılmadı . Terminal gö ; revlileri otomatik sistemle uç ; ağa ulaştırılamayan yü ; zlerce bagajı , el arabalarına yü ; kleyerek gö ; tü ; rmek zorunda kaldı . Kendilerine bilgi verilmediğinden yakınan yerli ve yabancı yolcular , gö ; revlilere tepki gö ; sterdi .
Alınan bilgiye gö ; re ; sabah Atatü ; rk Havalimanı Dış Hatlar Terminali ' ne gelen yolcular , bilet bagaj işlemlerini yaptırırken saat 07 . 30 sıralarında talihsiz bir durumla karşılaştı . Kontuarlarda işlemlerini yaptırıp bagajlarını da uç ; ağa gö ; ndermek isteyen yolcular , otomatik taşıma sisteminde teknik arıza meydana gelmesiyle sıkıntı yaşadı . Sorun , teknisyenlerin mü ; dahalesiyle 45 dakika kadar sonra ç ; ö ; zü ; lse de arıza tekrar etti . İlerleyen dakikalarda yurtdışına ç ; ıkmak iç ; in terminale gelenlerin eklenmesiyle kontuar ö ; nü ; nde uzun yolcu kuyrukları oluştu . İşlemleri elle yapmak zorunda kalan kontuar ç ; alışanları da zorlandı . Bu arada ç ; ok sayıda kişi uç ; aklarını kaç ; ırma telaşı yaşadı . Teknisyenler bir yandan arızayı gidermek iç ; in ç ; aba sarf ederken diğer yandan da bantlar ü ; zerine birikmiş yolcuların eşyalarını topladı . Taşıma gö ; revlileri ise el arabalarına yü ; kledikleri bagajları uç ; ağın altına taşımak zorunda kaldı .
Almanya ' da yaşayan Abdullah Uğur isimli bir yolcu , yaşanan kaosun nedenini ö ; ğrenmek iç ; in yetkilileri sorduğunda sert cevaplar aldığına tepki gö ; sterdi . Bir işç ; i derneğinde başkan olduğunu sö ; yleyen Uğur , vatandaşların hiç ; bir şey olmamış gibi davranmasına da şaşırdığını dile getirdi .
Alman vatandaşı Hurbord Blessing da , iki adet bagaj vermek iç ; in iki saat beklediğini , sorunun ne olduğunu hiç ; bir gö ; revlinin kendilerine bildirmediğini anlattı . Yolcu kuyruklarına yeni katılan kişilerin de sorundan habersiz beklemeleri dikkat ç ; ekti .
Atatü ; rk Havalimanı yetkilileri , sorunun bagajların bantlara sıkışmasından sonra kaynaklandığını , muhtemelen ö ; ğle vakti işleyişin normale dö ; neceğini aç ; ıkladı .
Yolcunun check-in işleminden sonra alınan bagajı , bantlarla birbirine bağlı ' Bagaj Handling Sistemi ' aracılığıyla ' shot altı ' denilen bagajların toplanma mahalline getiriliyor . Nereye gideceği ayrılan bagajlar daha sonra uç ; ağa yü ; kleniyor .